I to može u fudbalu: jedan šut, jedan gol i jedan bod! Svilajnčani slavili "uz pivce"!

15. maj 2022. 19:36 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok

27. kolo

Pirot: Radnički – Radnički Svilajnac 1:1 (0:1)

Radnički Pirot: Stoiljković 6, Stojanov 6 (Stamenković), B. Mančić 7, Petrović 7 (Tošić),  Gajić 7, N. Mančić 8, Dojkić 8, Stojanović 7 (Stojković), Ignić 6, Sekulić 6, Ristov 6;

Rezerve: Brkić, TošićĐorđević, Mitov, Stojković, Kamenović, Stamenković;

Radnički Svilajnac: Vasić, B. Šapić, Zlatković, PavlovićĐorđević, Kojić, Šćepanović, Tasić, Mićunović, Maksimović, Sujić;

Rezeve: Radojković, O. Šapić, Stojanović, Marković, Blagojević, Momčilović;

Strelci: Zlatković u 16. min. i N. Mančić u  72. min.

Sudije: Nikola Đorđević (Leskovac), Milan Đorđević (Leskovac), Nemanja Kostić (Leskovac), Branislav Stanković (Babušnica);

Delegat: Spasoje Ilić (NIš)

Već viđeno. Nije prvi put. Nema one statistike o tome koji je posed lopte, udaraca u okvir gola, koliko je minuta bilo prekida zbog ležanja na predivnom pirotskom ćilimu, tek, zaista se ništa novo nije dogodilo.

Gosti su došli da igraju kako i koliko mogu. Da postave, kao i svi drugi, dva bloka, da čekaju grešku domaćih na sredini terena i da jurnu napred , ali je sve to ličilo na ono ,,kao … bez glave,,!

Danas najslabiji pojedinac na terenu, još uvek nedovoljno spremni sudija iz Leskovca mogao je čak i penal da svira za goste, ali se odliučio za liniju šesnaesterca. Nisam siguran ni u jedno ni u drugo!

    Broj sedam (Zlatković) u gostujućem timu je postavio loptu i… Evo.

    E, sada dalje . Ako bih ređao bilo bi dugo. Samo je Sekulić imao dve stopostotne prilike. Jednom je sa tri metra pogodio prečku. A drugi put sa metra dva puta ,,ubijao" golmana koji se proslavio.

    Da ne nabrajam sve ostalo.                                                                               

  Radničkom je danas nedostajao Mitar Radivojević, najbolji strelac. Nedostajao je i Kamenović, njegova mirnoća i prefinjena tehnika. Radničkom je danas nedostajao onaj pravi Denis Ristov, koji, tako je delovalo, nije imao daha da odigra meč kako zna.

Lepo je Radača rekao da je imao odličnog golmana, svog pulena, kome u džep treba staviti ovaj bod.

 Šta je ovde problem za Piroćance?

   Nije prvi put i nije problem da dođu ekipe koje na ovaj način igraju. Problem je u tome  što su se prenemagali, hvatali ih navodno grčevi, u poslednjih desetak minuta ležali na sve strane, a fudbaler sa brojem 11, navodno zbog tih istih grčeva, izašao je 2-3 minuta pre kraja i u jednom trenutku, svi su reklamirali da se našao u terenu i da ih je bilo dvanaest.

I još nešto. Navodno derbi, ajde i neka je. Ali ako je tako bilo makar pre utakmice, onda gospodo, šaljite nekog sudiju koji neće lutati kako je ovaj momak luta. Bilo mi ga žao jer je često gubio kontrolu bez koncentracije i čiste odluke – šta sada da sviram.

 Iako je bilo ležanja, brojnih izmena, ovaj momak kao da je želeo da što pre ode sa terena. Pokazao je samo 2 minuta i slovima dva minuta, što je takođe ostavilo utisak da još uvek nismo ,,porasli" za velika dela.

 Posebno vredan na utakmici bio je jedini gol domaćih, Boža Mančić je teledirigovano poslao loptu, na osam metara utrčao je  između dva igrača najniži fudbaler na terenu, Neca Mančić i glavom tako silno šutirao da je lopta okrznula prečku u uletela u mrežu!

   Vladan Radača, (znamo se veoma dugo, poštovao sam ga kao golmana, susret je bio srdačan, hvalili smo jedan drugog, kao mladi smo, mada nas život nije mazio) naravno da je smatrao da su uzeli bod zasluženo. Čak vidim i po tome kako su se svi radovali, da im je ovo bilo posebno bitno. Sudim i po kesama punim limenki koje su unete u minibus. Neka im je prijatno!

 Smatram da je ovo dovoljno. Možda bi sve bilo drugačije da je rezultat nekome bio posebno bitan, tek videlo se  da je ovo bio meč koji je ,,morao" da se odigra. Na tabeli se, ipak, ništa neće menjati!