Četiri učiteljice iz Pirota snimaju časove za RTS platformu. Irena Mančić supervizor za Školsku upravu Niš za niže razrede

14. oktobar 2020. 12:27 Društvo Pirot Plus Online

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom organizovalo je i nastavu na daljinu. Sve škole u skladu sa propisanim merama realizuju nastavu po određenom modelu. Za učenike koji nastavu prate od kuće emituju se časovi na RTS platformi. Časove snimaju svi nastavnici koji su se prijavili.

Učiteljica Irena Mančić iz Pirota, zaposlena u Osnovnoj školi “Sveti Sava” jedna je od petoro supervizora za Školsku upravu Niš, čiji je zadatak da prati sve aktivnosti nastavnika koji snimaju časove. U izjavi za Portal Plus onlajn Irena Mančić je objasnila da prati prvi ciklus obrazovanja, za učenike nižih razreda osnovne škole i istakla da je prva faza aktivnosti pri kraju, prezentacije su odobrene i uskoro će krenuti snimanje časova.

Prema rečima Irene Mančić bilo je dosta dobrovoljaca iz Pirota. Za niže razrede iz Pirota će snimati učiteljice Natali Stanković, Marija Tošić, Maja Sokolović i Snežana Minić.

Iz Školske uprave Niš ukupno se prijavilo 29 nastavnika koji treba da snime 135 časova.

Časovi koje priprema Školska uprava Niš počeće da se emituju od 22. oktobra.