"E Miroljo" donirao Gradu Pirotu 10.000 zaštitnih maski koje će dobiti zdravstvene i obrazovne ustanove

23. decembar 2020. 14:18 Privreda Pirot Plus Online

Kompanija “E Miroljo” donirala je Gradu Pirotu 10.000 zaštitnih maski. Donaciju je preuzeo zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Ljubomir Sotirov, predstavnik kompanije “E Miroljo”, rekao je ovom prilikom da je reč o višekratnim, troslojnim zaštitinim maskama koje proizvode u fabrici od početka epidemije. Do sada su maske donirali mnogobrojnim radnim ustanovama i organizacijama, ovo je jedna veća donacija za Grad Pirot, a doniraće i Opštini Dimitrovgrad 5.000 maski.

Sotirov je dodao da će se u toku dana završiti carinjenje za stotinak zaštitnih odela koja su namenjena medicinskim radnicima u Pirotu, čime će ova donacija biti zaokružena.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić zahvalio je “E Mirolju” na donaciji koja će, kako je rekao, doprineti suzbijanju virusa Covid 19 u gradu. Prema njegovim rečima ova donacija ima višestruki značaj, pokazuje da u Pirotu imamo društveno odgovorne kompanije, ali nosi i poruku da moramo svi da budemo solidarni, empatični i jedinstveni.

Što se tiče ove donacije određena količina biće dodeljena zdravstvenim ustanovama u gradu, a deo će dobiti i obrazovne ustanove i uprava, najavio je Colić.

Vrednost donacije koja je dodeljena Gradu Pirotu je 2.400.000.

Inače, u fabrici “E Miroljo” poštuje se sve mere zaštite, rekao je Sotirov i dodao da su uspeli da očuvaju fabriku i ne prekidaju proizvodnju.