"Doteruje" se Topli Do, dolazi leto!

11. jun 2021. 09:22 Društvo Pirot Plus Online

Nastavljamo da značajnu pažnju i prostor na našem Portalu izdvajamo sa Staru planinu, sela na ovoj planini, aktivnostima na uređenju i promociji turizma.

U proteklih nekoliko godina  nekoliko sela na Staroj planini izdvojila su se po brojnim događajima. Pre svega ističemo Paklešticu, Temsku, Dojkinci, Slavinju …

 Jedan od mladih ljudi koji je veliki deo vremena i ove godine poklonio svom selu, sigurno je Miljan Stojnović, predsednik MZ Topli Do.

Iz  jučerašnjeg razgovora izdvojili smo deo gde Stojanović govori o trenutnim aktivnostima, ali i planovima do kraja turističke sezone.

Prema njegovim rečima nastavljeni su radovi na vodovodnoj mreži, uređenje crkve, odnosno fasade i krova biće gotovo naredne nedelje, uređeno je groblje.

Jedna od značajnihjih investicija naš meštane jeste otvaranje Planinarskog doma u selu, u objektu nekadašnje zadružne prostorije. Dom će imati 40 ležajeva, kuhinju gde će se pripremati obroci, prodavnicu uvenira i poljoprivrednih proizvoda meštana Toplog dola. Radovi počinju 1. jula. Sav prihod biće namenjen obnovi sela. Sređujemo i obeležavamo staze do vodopada. Pripremamo i praterće sadržaje, već 26. juna Vidovdanski sabor, a krajem avgusta i Festival slobodnih reka. Idealno bi bilo da se u tom nekom periodu realizuje i projekat sanacije putnog pravca, ističe Stojanović.

Radovi na vodovodnoj mreži

Uređenje crkve

Uređenje groblja

Suveniri

Put prema Toplom Dolu