"Dirljivo!" Popodne kada je Maks prvi put u psećem životu sreo svoje štenice

22. april 2020. 15:15 Društvo Pirot Plus Online

Malo šale u ovoj zbilji u kojoj živimo. Uostalom "struka" nam šalje savete da budemo raspoloženi, optimisti, da verujemo u...

    Evo jučerašnjeg detalja koji pokazuje da i domaće životinje, na svoj način, doživljavaju pandemiju. Osim što im je čudno, ali i lepo, što su im gazde stalno u blizini, s nestrpljenjem i oni, psi naravno, očekuju vreme za šetnju.

   Naš Maks, (šalim se obično "marke" Haski) juče je u vreme "slobodnog kretanja" imao posetu koju će pamtiti.

  Naime, naš kućni ljubimac, već dobro poznat, sreće se često Kejom, kada je šetao gazde, postao je glava porodice. Njegova Azra, posle nekoliko dana iskrene ljubavi, rodila mu je petoro zdrave, napredne "dece". Tri muškarčine i dve devojčice. Kako su muškarci uvek više na ceni (neka izvine dame psice) s majkom su, kako to obično biva i u životu ljudi, ostale smo devojčice. Vlasnice nemirne "saputnice", dakle, sada naše "snahe", dovele su juče Maksu u posetu njegove kćeri... Kako dirljiv susret! Lila je kiša od suza! Kako pravila nalažu, pošto su "male gošće" počašćene porcijom granula (kafu ne piju još uvek), rastojanje je bilo korektno, mada je "otac" negdovao što ne može da "popriča" i "zagrli" svoje naslednice.

  Evo kako je taj uzbudljivi, prvi sastanak po kiši "suza" izgledao.

    Vlasnica je u izjavi za naš Portal rekla da je spremna da pokloni obe "štenice". Potrebno je da zaintresovani vlasnik nadoknadi 3.000 dinara, koliko je gazdarica platila vakcinu. Ovo ozbiljno!

    Eto, ova setna priča možda će imati prvi "hepi end". Kakva prilika da se udome dve Maksove "kćeri", a mi dobijemo nove prijatelje.

      Daje se na znanje:

    Maks je divan pas. Voli decu, ne ujeda, voli fudbal, naravno, navija za Zvezdu. Naravno, miran je na mladog gazdu, ne jede sve, kopa rupe po dvorištu, zna nekoliko slova, pogotovo kada ga spremaju za šetnju (na primer samoglasnike U, A,O, I), ali ne ume da laje kao svi normalni psi. Ne biva ga za čuvara! Zimi je u punoj snazi (tako pokazuje snagu svoje postojbine) i može da povuče dva klinca na sankama. Voli da se kupa u Nišavi, ali kada se skine ko pas s lanca, obično ga sva deca iz ulice sat vremena hvataju po prvomajskom dvorištu ili Prvomajskom cvetu.

 Šalu na stranu, divna rasa, pravi Rus. Ćutljiv, ne priča mnogo. U toku je učenje. Napreduje!

  Ukoliko ste zainteresovani da se sprijateljimo, nećete pogrešiti, deca su nam divna, javite nam se na fejsbuk i rešićemo problem. Devojčice su nam mlade ko rosa, treći mesec, valjda.

  Ko pre devojci, njemu štenci!