"Digitalna ekspedicija" u Pirotu

18. novembar 2021. 09:44 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U subotu i nedelju, 20. i 21. novembra, u Pirotu će biti održan Karavan digitalnih veština "Digitalna ekspedicija", koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). 

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija" biće održan u dane vikenda na Trgu pirotskih ratnika, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture. 

Poziv za događaj prenosimo u celosti:

Poštovani građani i građanke,

Pozivamo vas da nam se pridružite i budete deo „DIGITALNE EKSPEDICIJE”, velikog karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti, koji je krenuo iz Beograda i deseta stanica na putu kroz 16 gradova u Srbiji je upravo vaš grad:

subota 20. novembar od 9.30 do 17.00 časova i
nedelja 21. novembar od 10.00 do 17.00 časova
u Domu kulture!

Imaćete priliku da se uz zabavne sadržaje, druženje i susrete sa najpoznatnijim influenserima i influenserkama u Srbiji, kao i kroz radionice i razgovore, upoznate sa osnovama digitalne pismenosti i bezbednosti.

Naučićete kako da kupujete ili prodajete preko interneta, otvorite sopstveni nalog i koristite usluge elektronske uprave, kako da sebi i svojoj deci pružite bezbedno digitalno iskustvo, ali i saznate kakvu odgovornost nosi objavljivanje onlajn sadržaja.

Bilo da ste mladi koji su izloženi pametnim telefonima od rođenja ili ste roditelji čija deca su možda digitalno spretnija od vas ili ste građani i građanke kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati i dostupni - ovo je jedinstvena prilika da lako savladate veštine i prevaziđete nedoumice digitalnog sveta.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Čekamo vas, tu smo za sva pitanja!
Budimo spremni za izazove novog doba.
Saznajte više na:
digitalnaekspedicija.gov.rs