"DDOR Olimpijska staza" probudila "olimpijski duh" medju decom u Pirotu, uprkos kiši

19. jun 2021. 15:18 Društvo Pirot Plus Online

Na trgu Pirotskih oslobodilaca, danas je održan događaj „DDOR Olimpijska staza“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, uz podršku grada Pirota.

DDOR Olimpijska staza ima za cilj da promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti. Kroz edukaciju dece, roditelja i čitave zajednice, DDOR Olimpijska staza će svima približiti olimpizam i olimpijske simbole. “DDOR Olimpijska staza” organizovana je već u Vršcu i Užicu uz učešće preko 1000 takmičara.

Ni kiša, ni loše vreme nije sprečilo učenike osnovnih i srednjih škola da se takmiče i bore za vredne nagrade, a tako podrže naše olimpijce na predstojećim igrama u Tokiju.

Učešćem, takmičari su bili u prilici da nauče više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših Olimpijaca i da se kroz promociju fizičke aktivnosti aktivno uključe u podršku našim Olimpijcima na putu ka Tokiju. 

Obezbeđene su i nagrade za najbolje u vidu sportskih rekvizita. 

Pre samog nadmetanja, prisutnima su se obratili organizatori ispred Olipijskog komiteta i Grada Pirota, koji su o značaju ove manifestacije govorili i za medije. 

Ispred dugogodišnjeg sponzora Olimpijskog timja Srbije DDOR osiguranja, govorio je Zoran Lazarević.

Događaju je  prisustvovao i Zoran Pančić, dvostruki osvajač odličja na Olimpijskim igrama. Pančić je veslao u paru sa Miloradom Stanulovim i zajedno su osvojili srebrnu medalju na Igrama u Moskvi 1980. godine, kao i bronzu u Los Anđelesu 1984.