Da ne bude ono: “Terali zeca, isterali lisicu”! ( Ani press, Poverenik, Radnički Pirot, Čukarički...) Gde je istina !?

11. mart 2020. 14:37 Sport Pirot Plus Online

    Pre nekoliko dana objavili smo Rešenje o izvršenju Poverenika za dostupnost informacija od javnog značaja kojim je FK Radnički naloženo da nam u petak, 6.marta dostavi Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji u kojem je sadržano i to pod kojim je uslovima  Dimitrije Kamenović prešao iz Radničkog u Čukarički.

    Da je potpisan ugovor, rekao je novinarima na Stadionu kraj Nišave (na centru terena) i sam Aleksandar Ćirić, tadašnji predsednik  FK Radnički .

   U ponedeljak, 9. marta, brzom poštom stigao je SPORAZUM O PRELASKU IGRAČA.

   Naš advokat Srdjan  Mitić danas je poslao mejl Nataši Mirjanić, koja radi ovaj predmet i odmah dobio potvrdu o prijemu mejla.

    U želji da  objasnimo sve detalje, danas smo razgovarali  sa Srdjanom  Mitićem  u njegovoj kancelariji. Advokat Mitić je dobio punomoć od naše Medijske kuće da može da nas zastupa u ovom predmetu .

..........................................................

          S obzirom  na veoma složenu situaciju o kojoj je govorio i advokat Srdjan Mitić, ali i na naša saznanja o svemu, smatramo da će biti potrebno još vremena da se do prave istine dodje. Smatramo da je došlo do “zamene treza” odnosno dokumenata , o čemu smo i mi obavestili Poverenika, jer se dobro zna šta je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, a šta Sporazum o prekazu igrača, koji samo reguliše prava i obaveze klubova i dovoljan je za registraciju fudbalera za FK Čukarički. Dovoljno dugo smo u fudbalu, da znamo o kakvim se dokumentima radi.  O ovome ćemo se interesovati i u Fudbalskom savezu Srbije u njihovoj Pravnoj službi.

    Advokat  Srdjan Mitić je takodje rekao, a mi izdvajamo da Radnički nema pravo da ovaj dokument označava POVERLJIVIM, jer je finansijsko poslovanje ovog Kluba koji se finansira sredstvima gradjana iz Budžeta Grada, JAVNO  i FK Radnički je dužan da pravda “svaki dinar” kako se kaže. Uz to, Radnički kao korisnik  budžetskih sredstava dužan je da obavesti  Odeljenje za privredu i finansije da je “tada i tada” s obzirom na (ne) postojeći Ugovor prihodovao “toliko i toliko” sredstava na osnovu pomenutog Ugovora.

    Iskreno, voleo bih da nismo u pravu i da je sve uradjeno kako je NAJBOLJE PO RADNIČKI.  Na kraju, sve ovo smo pokrenuli, da bi RADNIČKOM BILO BOLJE ! Da se u Klubu radi na pravdi Boga i da se u budžet ovog Kluba “slije” što više para.

    To, ko je u svemu želeo DOBRO našem Klubu pokazaće vreme!

 I na kraju, ovakvim načinom, ostavlja se prostor za bilo kakvu sumnju o tome na koji način je izuzetno talentovani  Dimitrije Kamenović, član mlade reprezentacije Srbije pristupio Radničkom.

    Dileme postoje!

      Zašto Radnički ne dostavlja na uvid  Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji za koji je Aleksandar Ćirić rekao da je “danas potpisan”.

      Da li je potpisnik Sporazuma, direktor Dragan Ilić tada bio u Pirotu i kada je potpisao Sporazum, jer je Ćirić rekao citiramo “da je danas potpisan” .

      Da li je Dragan Ilić tog dana bio u Pirotu. Pred novinarima su se pojavili treneri Lešnjak i Kaplanović.

      Zbog čega u Članu 2 ovog Sporazuma piše da će Radnički omogućiti prelazak  bez naplate bilo kakvih troškova uloženih u razvoj igrača. Da bi u članu 3 pisalo  da je Čukarički dužan da isplati Radničkom troškove uložene u razvoj igrača u iznosu ......

 Zašto je administrativac u Radničkom “zatamnio” brojke koje se tiču iznosa sredstava koje je uplatio FK Čukarički, koje su pored ostalih detalja i predmet NAŠEG OBRAĆANJA POVERENIKU.

      Sva ova pitanja traže odgovor, da se ne bi, već od sutra još glasnije čulo ono u šta se sumnja i pita.  Da li je neko  možda uradio nešto  što nije časno i što je moglo da bude na štetu našeg Kluba.

 I još jedno pitanje ili dilema, na osnova svih detalja, da li će možda biti posla za još neku državnu instituciju, osim Poverenika za dostupnost informacija.

     Iskreno, želeli bi da do toga ne dodje!

*Naslovna fotografija preuzeta sa sajta FSS