"Beli" počeli pripreme za prvenstvo Srpske lige "Istok" sa ciljem povratka u viši rang. Marko Vidojević: Teško je izgubiti status, ali ćemo se boriti!

08. jul 2021. 19:56 Sport Pirot Plus Online

Na Gradkom stadionu, FK Radnički danas je počeo sa pripremama za predstojeće prvenstvo Srpske lige Istok, u kojem će se ove sezone takmičiti, nakon neslavnog ispadanja iz Prve lige. 

Prozivku trenutnih igrača obavio šef Stručnog štaba Marko Vidojević, novi-stari trener, koji se po treći put vraća u pirotski klub. 

Današnjem treningu prisustvovalo je 15 mladih pirotskih igrča, a kako je rekao Bratislav Ćirić tim bi već za par dana mogao da bude pojačan već poznatim, iskusnim prvotimcima medju kojima su Tolić, Dojkić, Mančić, Petrov.

On se osvrnuo i na priče da je ekipa Kabela odustala od takmičenja, pa da će tako Radnički dobiti šansu za ostanak u Prvoj ligi, i rekao da ni jednog trenutka zvaničnih informacija o tome nije bilo. 

Ćirić je, nakon pitanja novinara, govorio i o finansijskom stanju kluba. Kako je rekao "ona nije ništa gora nego što je bila ranije", i dodao da se kasni sa odredjenim plaćanjima, ali da će sredstva biti obezbedjena i da problema neće biti. 

Marko Vidojević, novi trener Radničkog preuzima "vruć krompir"! Kako je rekao, sigurno će biti teško motivisati igrače i boriti se za najviše ciljeve. Smatra da je Radničkom mesto u višem rangu i ka tome će težiti. 

Kako kaže najbitnije je napraviti dobar tim i naći dobre igrače. Za par dana se očekuje priključivanje još nekoliko igrača iz našeg grada, a sobzirom na to da je prelazni rok dugačak, Vidojević se u tom periodu nada još nekim zvučnim imenima, koja sada nije želeo da pominje. 

Po planu priprema, prva trening utakmica "Belih" biće odigrana 17.jula.