"Đačko ćoše" u Gimmnaziji - Poklon niškog Filozofskog fakulteta

10. jun 2021. 11:12 Društvo Pirot Plus Online

Pirotsku Gimnaziju posetili su prof. dr Natalija Jovanović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu i profesor Ivan ivanović, rukovodilac departmana za francuski jezik, i u znak uspešne saradnje, poklonili školi sto i stolice kao i promotivni materijal. Popularno "djačko ćoše" smešteno je u holu Gimnazije, gde će učenici moći da provode slobodno vreme van nastave. 

Ivana Kostadinović, direktorka Gimnazije i dekan Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović, nakon obraćanja medijima, potpisali su i Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, te će i u budućnosti saradnja dve institucije obrazovanja biti nastavljena. 

Ivan Ivanović, rukovodilac departmana za francuski jezik, rekao je da Filozofski fakultet dugo saradjuje sa Gimnazijom na polju promocije francuskog jezika i sličnih aktivnosti, a da iz Gimnazije uvek dolaze dobri djaci, nakon toga i studenti koji posle završenih studija uspešno rade, kako u prosveti tako i u mnogim stranim i domaćim kompanijama. 

Pre Gimnazije, gosti sa Filozofskog fakulteta iz Niša, posetili su i kompaniju Tigar Tajers, gde su razgovarali o mogućoj saradnji u budućnosti.