Ljubomir Sotirov: U "E Mirolju" zarade redovne i bez smanjivanja! Nije bilo otpuštanja radnika u "naletu" korone

20. oktobar 2020. 12:03 Privreda Pirot Plus Online

Prilikom nedavnog razgovora, Ljubomir Sotirov iz kompanije E "Miroljo", rekao je za portal Plus online da se rad kompanije, nakon najvećeg "naleta" korone normalizovao, i da se "punom parom" zavšava izgradnja novog postrojenja kompanije koje će obezbediti upošavanje novih radnika. 

Kako kaže Sotirov, plan rukovodstva je da se u predstojećim godinama u ovoj kompaniji u Pirotu i Dimitrovgrad uposliti od 800 do 1000 radnika, naspram 420, trenutno upošljenih. 

Iako je mesece za nama obeležio pad proizvodnje i prodaje u E Mirolju, Sotirov kaže da se to nije nije odrzilo na zarade zaposlenih koje su na istom nivou kao i pre epidemije. One su svakog meseca redovno isplaćivane, a nije bilo ni otpuštanja radnika. 

Prošle godine, u krugu fabrike orvorena je i Outlet prodavnica "Dika" koja i u trenutnim uslovima posluje pozitivno. Sotirov dodaje da je u poslednje vreme online prodaja u ekspanziji na tržištima širom Evrope i sveta.

Pored radova na izgradnji hale koji su pri kraju, u trenutne aktuelnosti iz kompanije "E Miroljo" ubrajamo i izgradnju spostvene energane, čiji će radovi početi s'prvim danima proleća.