Zoran Nikolić: Nastavljamo gde smo stali! Radovi na vodovodnoj mreži u ulici Milovana Glišića i Ratarskoj

16. septembar 2020. 13:20 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prošlu 2019.godinu, Zoran Nikolić, direktor JP "Vodovod i kanalizacija", ocenju kao jako uspešnu po svim parametrima, dok će 2020.zbog celokupnog stanja u zemlji, izazvanog pandemijom Korona virusa, biti znatno lošija. 

Na nedavnom održanoj sednici Gradskog veća prezentovani su pozitivni rezultati rada ovog preduzeća koje je tada ostvarilo dobit od skoro 33 miliona dinara bez poreza. Direktor Nikolić naglašava da su realizovani svi planovi, a ponosno ističe i da su sugradjani jako lojalni i revnosni, pa je preduzeće uspelo da ostvari rekordnu naplatu od 102 posto.  

Ova godina počela je zimskom pauzom, a nastavila se obustavom svih planiranih radova, od dva meseca, u vreme najjačeg talasa Korona virusa. Tad su aktivnosti svedene samo na održavanje mreže. Nikolić kaže da je već sada osetan slab priliv plaćanja, iako 2020.još uvek nije završena i kompletno sagledana. 

Sada preduzeće polako nastavlja sa realizacijom zacrtanih planova. Trenutno se radi na nekoliko lokaliteta u gradu i selima. U ulici Milovana Glišića u dužini od 240 metara i Ratarskoj ulici u dužini od 200 metara. Vrednost ovih radova ukupno je oko četiri miliona dinara. 

Kao jedan od najvećih projekata koji je realizovan u 2020.godini, Nikolić izdvaja zamenu vodovodne mreže u selu Krupac u dužini od 800 metara i 400 dodatnih metara sa svim prekopima i priključcima.