Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 10.08.2018. | objavio Plusonline

0

Zoran Nikolić: Rekonstrukcijom Crpne stanice Berilovac rešićemo problem zamućenja vode u tijabarskom delu grada, sledeće godine gradiće se generalni prečistač otpadnih voda za grad

JP “Vodovod i kanalizacija” u ovogodišnjem planu, pored ostalog, ima i jedan veoma obiman projekat, a to je rekonstrukcija crpne stanice Berilovac, odnosno izgradnja Fabrike vode. Reč je o projektu koji se zagovara nekoliko godina unazad s obzirom da tijabarski deo grada često ima problem sa zamućenjem vode usled obilnijih padavina. Izgradnjom ove fabrike problem bi trebalo da budu rešeni.

Prilikom razgovora sa direktorom “Vodovoda”, Zoranom Nikolićem, u Partizanskoj ulici iskoristili smo priliku da pitamo kako napreduju radovi na ovom projektu. Nikolić kaže da su zadovoljni dinamikom radova s obzirom da je bilo mnogo drugih nepredviđenih aktivnosti. U svakom slučaju biće to potpuno nova zgrada, nove pumpe i automatika, a plan je da se sve završi do decembra.

Vrednost radova u Berilovcu je oko 1.400.000 evra.

Još jedan veoma važan posao koji je u planu za naredni period je izgradnja generalnog prečistača otpadnih voda u gradu. Ovaj projekat je vrednosti oko 10 miliona evra i trebalo da bude realizovan iduće godine.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline