Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 01.11.2019. | objavio Plusonline

0

Zijah Sokolović – Lijevo desno pa u dušu gledaoca

Predstava „Lijevo desno glumac“ , koja je sinoć odigrana u sklopu desete Revije predstava malih pozorišnih formi u Pirotu, u režiji i izvođenju jednog od najpoznatijih jugoslovenskih glumaca, Zijaha Sokolovića, najjednostavnije rečeno, oduševila je gledaoce. Sokolović postepeno uvodi gledaoca u priču svojim predavanjem o pozorišnoj umetnosti. On je ne samo predavač i glumac već pomalo i psiholog. Iz svog ugla, ugla pažljivog posmatrača, pa i filozofa, posmatra svakodnevicu običnog čoveka. Na duhovit način, izuzetnom narativnošću i šarmom, pokretima i mimikom održava pažnju gledaoca sve vreme i često biva nagrađen gromkim aplauzima. Uspeva u svom nastojanju da na zabavan, humorističan način ukaže kako je biti umetnik u životu jer naše obaveze iz svakodnevice su zapravo naše uloge, kao i u pozorištu.

Posle predstave razgovarali smo sa Zijahom Sokolovićem, dobitnikom brojnih nagrada za svoja ostvarenja, i najpre pitali kako je došlo do ove predstave?

Večeras će biti odigrana poslednja prestava na Reviji predstava malih formi “Striptiz” u režiji Radoslava Milenkovića. Igraju Radoslav Milenković i Miloš Samolov.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline