AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 15.04.2019. | objavio Plusonline

0

Zbog manjeg broja vaspitača, usled zabrane zapošljavanja, PU “Čika Jova Zmaj” Pirot neće upisati decu rodjenu 2014. i 2015. godine, u celodnevni boravak

 Milka Colić, direktorka Predškolske ustanove “ČIka Jova Zmaj” u današnjoj izjavi za medije rekla je da je, zbog nedostatka vaspitača, što je direktna posledica Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, tokom ovogodišnjeg upisa dece, doneta odluka da se deca rodjena 2014. i 2015. godine ne upisuju u celodnevni program. 

  • Roditeljima je na raspolaganju mogućnost da upišu decu uzrasta 4 i 5 godina u skraćeni boravak. Sa Gradskom upravom tražimo rešenje , iz podataka o broju rodjene dece tih godina, smatramo da je taj broj oko šezdesetak deteta. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali pokušaćemo da rešimo problem i raspišemo još jedan upisni krug i za ova godišta do kraja godine. Inače i pored problema sa manjkom kadrova, naše liste čekanja nisu duge, a kada uredimo prostor u Vrtiću “Prvomajski cvet” sigurna sam da ćemo biti prvi grad u Srbiji koji neće imati liste čekanja, kaže direktorka Colić.

Upis u PU “Čika Jova Zmaj” završen je danas. Zaključno sa današnjim danom stiglo je, prema rečima direktorke, oko 600 prijava.

 

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline