AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 15.04.2019. | objavio Plusonline

0

Zbog manjeg broja vaspitača, usled zabrane zapošljavanja, PU “Čika Jova Zmaj” Pirot neće upisati decu rodjenu 2014. i 2015. godine, u celodnevni boravak

 Milka Colić, direktorka Predškolske ustanove “ČIka Jova Zmaj” u današnjoj izjavi za medije rekla je da je, zbog nedostatka vaspitača, što je direktna posledica Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, tokom ovogodišnjeg upisa dece, doneta odluka da se deca rodjena 2014. i 2015. godine ne upisuju u celodnevni program. 

  • Roditeljima je na raspolaganju mogućnost da upišu decu uzrasta 4 i 5 godina u skraćeni boravak. Sa Gradskom upravom tražimo rešenje , iz podataka o broju rodjene dece tih godina, smatramo da je taj broj oko šezdesetak deteta. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali pokušaćemo da rešimo problem i raspišemo još jedan upisni krug i za ova godišta do kraja godine. Inače i pored problema sa manjkom kadrova, naše liste čekanja nisu duge, a kada uredimo prostor u Vrtiću “Prvomajski cvet” sigurna sam da ćemo biti prvi grad u Srbiji koji neće imati liste čekanja, kaže direktorka Colić.

Upis u PU “Čika Jova Zmaj” završen je danas. Zaključno sa današnjim danom stiglo je, prema rečima direktorke, oko 600 prijava.

 

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline