AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.08.2018. | objavio Plusonline

0

Završen XIV Međunarodni folklorni festival; Miško Ćirić: Pokazali smo se dobrim domaćinima, očekujem da gosti iz Pirota ponesu pozitivne utiske

Koncertom na Omladinskom stadionu sinoć je, 10. avgusta, završen XIV Međunarodni folklorni festival. Ove godine u našem gradu su boravili ansambli iz Kolumbije, Kostarike, Rusije i Makedonije.

Interesovanje građana čini se da je bilo iz veče u veče sve veće, a na završnom koncertu, po običaju, pun stadion.

Učesnici ovogodišnjeg Folk festa potrudili su se da i poslednje večeri zadive publiku svojim nastupom.

Po završetku koncerta direktor Doma kulture uručio je zahvalnice učesnicima XIV Međunarodnog folklornog festivala.

Miško Ćirić, direktor Doma kulture, prilikom zatvaranja festivala istakao je da su se pokazali dobrim domaćinima, upoznali goste sa delom naše tradicije i ispunili sve što su planirali tokom prethodna četiri dana. Ćirić očekuje da gostujući ansambli odu iz Pirota sa pozitivnim utiscima, a potom je pozvao sugrađane da narednih dana proprate i ostale programe Doma kulture u okviru Pirotskog leta.

Po tradiciji domaćini, gosti i građani uživali su u vatrometu.

Posle ceremonije zatvaranja festivala za goste, prijatelje i saradnike Doma kulture organizovana je svečana večera u restoranu „Bjanka“. Pre početka večere domaćin i gosti su razmenili poklone.

Iskoristili smo ovu priliku da sa direktorom Doma kulture, Miškom Ćirićem,  sumiramo utiske posle još jednog uspešno organizovanog Međunarodnog folklornog festivala.

Ovom prilikom Ćirić je pozvao građane da u nedelju, 12. avgusta, dođu na koncert ruske grupe Perezvon koja izvodi ruske i srpske narodne i duhovne pesme. Koncert će biti održan na trgu ispred Doma kulture sa početkom u 20 časova.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑