Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 03.10.2018. | objavio Plusonline

0

Zajedničko delovanje Saveta za bezbednost i Policijske uprava Pirot na povećanju sigurnosti gradjana

Nastojeći da podstaknu i unaprede saradnju i institucionalno partnerstvo lokalne samouprave i policije, zarad veće bezbednosti građana i imovine, Stalna konferencija gradova i opština, MUP i OEBS (Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju) su inicirali formiranje lokalnih saveta za bezbednost na nivou opština i gradova u Srbiji.

Pirot je medju prvim gradovima gde je ovaj Savet formiran, rekao je prilikom današnjeg obraćanja Sreten Savov, član Saveta. U podizanju stepena bezbednosti na lokalu potrebno je da se uključe svi relevantni činioci od Policijske uprave, sudova, preko Centra za socijalni rad i zdravstvenih ustanova. Ovih dana, s obzirom na podatke koje smo dobili putem ankete koja je u prethodnom periodu sprovedena, započeće aktivnosti na subijanju prvenstveno vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici.

Oko 95 odsto Piroćanaca ne zna svoja gradjanska prava, ali njih oko 80 odsto je izjavilo da se oseća potpuno bezbednim u svom gradu, što opravdava činjenicu da je Pirot jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji, rekao je Savov.  Oko  17 odsto učenika je, prema anketi, doživelo neki vid  vršnjačkog nasilja

Dejan Kostić, oficir Policijske uprave Pirot, najavio je projekat koji će u saradnji sa Gradskom upravom, odnosno Savetom za bezbednost sprovesti u cilju smanjenja broja kradja bicikala na području grada “Sprečimo kradju bicikala”

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline