Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 14.03.2019. | objavio Plusonline

0

Vredni Dojkinčani i studenti arhitekture renoviraju Dom kulture u selu

Grupa studenata na čelu sa svojim profesorom, Danijelom Milovanović Rodić, sinoć je stigla u staroplaninsko selo, Dojkinci, i posle kraćeg odmora od puta odmah započela planirane aktivnosti na obnovi i uredjenju sale Doma kulture. Radilo se do kasno u noć, a radovi su nastavljeni jutros. Radi se užurbano jer sve bi trebalo da bude gotovo do nedelje, 17. marta, kada je zakazano i zvanično otvaranje.

A, kako je sve počelo? Profesori i studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu u saradnji sa Udruženjem „Odbranimo reke Stare planine, Mesnom zajednicom“Dojkinci, Turističkom organizacijom Pirot i uz podršku grada Pirota napravili su projekat obnove sale Doma kulture u Dojkincima, sela u srcu Stare planine. Sve je počelo prilikom boravka grupe studenata sa svojim profesorima u selu kada su se, praktično, prvi put sreli sa meštanima i podrobnije upoznali sa njihovim idejama da realizuju svoje zamisli, kaže prof. dr Danijela Milovanović Rodić.

Potpredsednik Mesne zajednice „Dojkinci“ , Golub Ćirković, kaže da se veoma aktivno radi u Mesnoj zajednici što je doprinelo oživljavanju sela i povratku ljudi. Do sada je realizovano više akcija, a u planu je još desetak projekata u cilju podizanja kvaliteta života meštana.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline