Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 03.01.2019. | objavio Plusonline

0

Vladimir Ilić: Ovo je godina velikog iskoraka pirotskog “Tigra”

Pirotska Kompanija “Tigar” a.d. ovih dana je na prigodan način obeležila 83 godine postojanja i rada. Za ovih osam decenija Tigar je prolazio kroz različite faze poslovanja i razvoja. Kada se očekivalo da će prodajom “Auto gume” francuskom Mišlenu, domaći Tigar započeti razvojno investicioni ciklus opremanjem, pre svega, najveće proizvodne jedinice, Fabrike”Obuća”, planiranim ulaganjima u “Tehničku gumu” i “Hemijske proizvode” , usledile su godine velikih poteškoća. Zahvaljujući, pre svega razumevanju Vlade Republike Srbije, koja je dala punu podršku oporavku Tigra i razumevanju najvećih poverilaca, uz ogromno angažovanje menadžmenta i radnika, pirotski Tigar je danas na putu potpune stabilizacije. O tome govore i proizvodni rezultati koji su u svakom kvartalu 2018. godine daleko bolji u odnosu na prošlu. Ukupna realizacija Tigra za period januar-novembar 2018. je 14.139.391 evro. Vladimir Ilić, generalni direktor Kompanije, na današnjoj konferenciji za novinare, kaže da su i ostale dve fabrike, “Tehnička guma” i “Hemijski proizvodi”, ostvarile pozitivan bilans.

Čestitajući godišnjicu zaposlenima u Kompaniji “Tigar” a.d. Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, je izjavio da je Tigar strateški važan za Pirot i da postoje realne šanse da se, pored ostalog, problemi prevazidju i vezivanjem za odgovarajućeg strateškog partnera.

Posle zvaničnog obraćanja, generalni direktor Kompanije “Tigar” ad odgovarao je na pitanja novinara.

Posle konferencije za novinare u holu Doma kulture priredjen je koktel za poslovne partnere Kompanije. 

   

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline