Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 03.01.2019. | objavio Plusonline

0

Vladimir Ilić: Ovo je godina velikog iskoraka pirotskog “Tigra”

Pirotska Kompanija “Tigar” a.d. ovih dana je na prigodan način obeležila 83 godine postojanja i rada. Za ovih osam decenija Tigar je prolazio kroz različite faze poslovanja i razvoja. Kada se očekivalo da će prodajom “Auto gume” francuskom Mišlenu, domaći Tigar započeti razvojno investicioni ciklus opremanjem, pre svega, najveće proizvodne jedinice, Fabrike”Obuća”, planiranim ulaganjima u “Tehničku gumu” i “Hemijske proizvode” , usledile su godine velikih poteškoća. Zahvaljujući, pre svega razumevanju Vlade Republike Srbije, koja je dala punu podršku oporavku Tigra i razumevanju najvećih poverilaca, uz ogromno angažovanje menadžmenta i radnika, pirotski Tigar je danas na putu potpune stabilizacije. O tome govore i proizvodni rezultati koji su u svakom kvartalu 2018. godine daleko bolji u odnosu na prošlu. Ukupna realizacija Tigra za period januar-novembar 2018. je 14.139.391 evro. Vladimir Ilić, generalni direktor Kompanije, na današnjoj konferenciji za novinare, kaže da su i ostale dve fabrike, “Tehnička guma” i “Hemijski proizvodi”, ostvarile pozitivan bilans.

Čestitajući godišnjicu zaposlenima u Kompaniji “Tigar” a.d. Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, je izjavio da je Tigar strateški važan za Pirot i da postoje realne šanse da se, pored ostalog, problemi prevazidju i vezivanjem za odgovarajućeg strateškog partnera.

Posle zvaničnog obraćanja, generalni direktor Kompanije “Tigar” ad odgovarao je na pitanja novinara.

Posle konferencije za novinare u holu Doma kulture priredjen je koktel za poslovne partnere Kompanije. 

   

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline