Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 27.05.2019. | objavio Plusonline

0

Vladimir Ilić, generalni direktor Tigar AD Pirot: Poslovnim potezima nastojimo da poslovanje učinimo što uspešnijim!

Tigar AD podneo je zahtev za pokretanje stečajnog postupka sa novim Unapred pripremljenim planom reorganizacije.
Zahtev je predat 1. aprila Privrednom sudu u Nišu, stečajnom sudiji Jeleni Djorić Vujačić.

     U našoj Fabrici nastoje da odredjenim poslovnim potezima učine funkcionisanje racionalnijim. 

  Vladimir Ilić, generalni direktor Tigar AD, u  ekskluzivnoj pisanoj izjavi za našu medijsku kuću rekao je da su u toku brojna nastojanja da se poslovanje Tigra učini što pozitivnijim! 

-Nakon neusvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije u januaru 2019.godine, zbog nedostatka glasova u jednoj klasi, uz podršku Države i najvećih poverilaca izradjen je novi plan reprograma dugova prema poveriocima. Za novi plan koji je predat Sudu na usvajanje, obezbedjeno je više od 50% neobavezujućih izjava poverilaca u svim klasama. Sa ovakvim planom i zaštićenim računom, kompaniji Tigar obezbedjeno je stabilno funkcionisanje i omogoćen je sam postupak predstojeće privatizacije.

Takodje još jedna od mera stabilizacije i oporavka kompanije je pripajanje uslužnih entiteta Tigra Inkon, Ti kar trgovine i Tigar ugostiteljstvo koji su duži niz godina poslovali negativno unutar Tigar Grupe. Postupak pripajanja je okončan sa danšanjim danom od kada ovi entiteti nastavljaju da posluju unutar Tigra a.d.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline