Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 01.07.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Uloga države u oporavku Tigra ad od presudne važnosti

Kada smo nedavno razgovarali sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem jedna od tema bila je i stanje u Kompaniji Tigar ad, trenutni i budući poslovni partneri, zaključeni ugovori. 

  • Veoma je bitno za kompaniju da se polako vraća u prirodnu sredinu,  da ima puno posla, da ima stranih partnera, nove ugovore, kaže Vasić.

Druga strana medalje nije toliko sjajna. I pored toga što su očuvali proizvodnju, redovno isplaćuju zarade za 1.200 radnika, Tigar ad je i dalje na “staklenim nogama” jer veoma lako može da se nadje u stečaju. Zbog toga je ovde uloga države od presudne važnosti, kaže Vasić.

Ono što je izuzetno važno Tigar maksimalno upošljava svoje kapacitete, radi se u tri smene i za dvadeset posto su povećani prihodi u odnosu na 2017. godinu. 

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline