AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 03.12.2018. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Tigar tajers, Koridor 10 i Slobodna zona predvodnici pirotske privrede. Stara planina i poljoprivreda naše prednosti!

Povodom 15 godina od pobede Koalicije za Pirot, na vanrednim izborima, ovih dana u emisiji Presing razgovarali smo sa liderom Koalicije Vladanom Vasićem, predsednikom Opštine, a kasnije, gradonačelnikom  Pirota. Integralni intervju možete pogledati u našoj rubrici Presing. U želji da našim sugradjanima omogućimo da po segmentima, oblastima, prate, razgovor sa Vladanom Vasićem, intervju smo podelili.  

          Prema rečima Vladana Vasića, poslednjih godina,  pored Tigar tajersa, najveće privredne investicije,  kao i fabrika Tigar ad, Miroljo Prvi maj, Merkatus,  zahvaljujući Slobodnoj zoni, ali i Koridoru 10, mala i srednja preduzeća u Pirotu su u punom razvoju. Broj nezaposlenih se smanjuje . Ulaganja u poljoprivredu iz godine u godinu su sve značajnija.

                Tigar tajers predvodnik sve uspešnije pirotske privrede

            Poseban  značaj  u razgovoru  sa Vladanom Vasićem, kada su poljoprivreda i turizam u pitanju , dali smo Staroj planini, stočarstvu, razvoju sela. Vasić kaže da ulaganja u Staru planinu umnogome zavise od  državne strategije i zaštite Parka prirode. Govoreći o Staroj planini, Vladan Vasić je na primeru Švajcarske, skrenuo pažnju na očuvanje životne sredine.

             Poljoprivreda i Stara planina komparativne prednosti

      Na našem Portalu objavićemo  narednih dana i detalje iz razgovora o zdravstvenoj zaštiti, javnim preduzećima, prosveti, kulturi i sportu.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑