AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 13.02.2018. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Poseta ministra Vukosavljevića nije protokolarnog tipa, razgovarali smo o veoma važnim pitanjima iz oblasti kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja Srbije, Vladan Vukosavljević, danas je boravio u Pirotu. Tom priliko najpre se sastao sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima a zatim je obišao Sajam knjige i grafike i sastao se sa direktorima ustanova kulture u Pirotu.

Ministar, Vukosavljević, je trebalo da juče zvanično otvori devetnaesti Sajam knjige i grafike u Pirotu, ali iz poznatih razloga nije prisustvovao otvaranju. Danas je sa svojim saradnicima i gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, obišao Sajam.

Posle obilaska Sajma ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, razgovarao je sa novinarima. Najpre smo zabeležili njegove utiske o pirotskom Sajmu knjige.

Pirot je jedan od gradova u Srbiji koji se suočava sa nedostatkom kadrova u ustanovama kulture. Ministar Vukosavljević, pored ostalog, kaže da se ovo pitanje mora podrobnije razmatrati s obzirom da u celini, u Srbiji, ima više zaposlenih od predvidjenog broja.

Jedno od pitanja koje se često nameće jeste da li će ministarstvo odrešiti “kesu” i obezbediti više para za kulturu i medije.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da je poseta ministra Vukosavljevića veoma sadržajna i da se razgovaralo o konkretnim problemima sa kojima se Pirot suočava.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline