AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 10.11.2018. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Pirot ima prelepo šetalište u centru grada – novu fabriku kiseonika! Oko 250 deteta učestvovalo u akciji pošumljavanja Keja.

Povodom 95 godina od početka izgradnje Keja danas je organizovana akcija pošumljavanja i prigodan kultuno – umetnički program. Ovom aktivnošću završeno je obeležavanje ovog jubileja. U akciji je učestvovalo oko 250 deteta iz Predškolske ustanove i svih osnovnih i srednjih škola u gradu.

Ovom prilikom zasađeno je preko sto stabala na levoj obali Nišave, od železničkog mosta prema Poljskoj Ržani, pored Gradskog kupališta.

Gradonačelnik Vladan Vasić obišao je radove i istakao da su nastavili sa uređenjem Keja koji predstavlja simbol i pluća našeg grada. On je pozvao sve Piroćance da čuvaju Kej i da nam on svakog dana bude lepši.

Pirot je karaktersitičan po tome što u centru grada ima prelepo šetalište i fitnes stazu za uživanje i mladih i starijih, rekao je Vasić i podsetio šta je sve urađeno do sada kada je u pitanju izgradnja mostova preko Nišave i uređenje Keja.

Gradonačelnik Vasić je najavio da se ovim neće završiti uređenje Keja, s obzirom da se planira produžetak staze uzvodno do Poljske Ržane, biće sadnica i za drugu stranu i za prostor oko kompenzacionog bazena. On je dodao da ga raduje što deca učestvuju u sadnji i veruje da će ubuduće brinuti o ovom drveću.

Nakon završetka sadnje održan je i prigodan svečani program na igralištu Gradskog kupališta u kojem je učestvovalo oko 90 deteta.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline