AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 10.11.2018. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Pirot ima prelepo šetalište u centru grada – novu fabriku kiseonika! Oko 250 deteta učestvovalo u akciji pošumljavanja Keja.

Povodom 95 godina od početka izgradnje Keja danas je organizovana akcija pošumljavanja i prigodan kultuno – umetnički program. Ovom aktivnošću završeno je obeležavanje ovog jubileja. U akciji je učestvovalo oko 250 deteta iz Predškolske ustanove i svih osnovnih i srednjih škola u gradu.

Ovom prilikom zasađeno je preko sto stabala na levoj obali Nišave, od železničkog mosta prema Poljskoj Ržani, pored Gradskog kupališta.

Gradonačelnik Vladan Vasić obišao je radove i istakao da su nastavili sa uređenjem Keja koji predstavlja simbol i pluća našeg grada. On je pozvao sve Piroćance da čuvaju Kej i da nam on svakog dana bude lepši.

Pirot je karaktersitičan po tome što u centru grada ima prelepo šetalište i fitnes stazu za uživanje i mladih i starijih, rekao je Vasić i podsetio šta je sve urađeno do sada kada je u pitanju izgradnja mostova preko Nišave i uređenje Keja.

Gradonačelnik Vasić je najavio da se ovim neće završiti uređenje Keja, s obzirom da se planira produžetak staze uzvodno do Poljske Ržane, biće sadnica i za drugu stranu i za prostor oko kompenzacionog bazena. On je dodao da ga raduje što deca učestvuju u sadnji i veruje da će ubuduće brinuti o ovom drveću.

Nakon završetka sadnje održan je i prigodan svečani program na igralištu Gradskog kupališta u kojem je učestvovalo oko 90 deteta.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline