AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 18.05.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Vladan Vasić: Da budemo ponosni, u Pirot dolaze delegacije da vide grad koji već živi svoje SUTRA!

Uvek postoji ono, kada  čovek malo bolje “udje u suštinu”, kada spozna šta sve neko radi, a taj neko je za život ovog grada veoma bitan, onda tek razume zašto ljudi dolaze u Pirot da uče, da se dive, da saznaju “tajne”  razvoja ovog grada koji se medju brojnim gradovima u Srbiji probio u sam vrh.

Često razmišljam o tome, bio bi  izuzetan novinarski izazov, recimo ,  da jednog dana uradim reportažu,  “Jedan dan u blizini gradonačelnika”!  Očigledno posle svega što sam juče saznao u ad hok razgovoru, kamera bi bila puna, a reportaža bi odgovorila na mnoga postavljena i nepostavljena pitanja naših sugradjana.

Juče sam dobio termin da u 9,30 budem u Kabinetu  gradonačelnika . Sekretarica mi je odobrila 25 minuta, jer u 10 časova dolazi bugarska delegacija.

Naravno da sam nastojao da budem tačan i poštujem satnicu. Prva tema je iz projektnog finansiranja i biće uskoro objavljena. Moja druga znatiželja  upravo bila je to, dnevni ili nedeljni protokol. Kako izdržavate gradonačelniče? Tempo je žestok.

Moj insajder rekao mi je okvirni protokol za ovu sedmicu. Pored teme za projektno finansiranje koju sam morao zbog datuma da uradim, sve ostalo bilo je poseban izazov.

-Ponedeljak otvaranje prostorija  Komore, kolegijum
 -Utorak – kolegijum,  poseta delegacije  Azerbejdzana i   početak radova u kompleksu Zapadni Kej
– Sreda – Miroljodirektor za Balkan  Italijan Rimini
-Četvrtak – 
delegacija Albanskog ministarstva poljoprivrede i bugarski  konzul
– Petak –
ambasador  Hrvatske u Beogradu

Ako ovome dodam, kaže  moj insajder,  svakodnevne pozive, razgovore,  po nekoliko internih sastanaka , razgovor sa gradjanima, onda se može steći prava slika .

Razgovor smo krenuli kostatacijom da zaista ako se ulazi u detalje, onda se sazna koliko to posla ima i šta je to što se uradi, važno za Pirot

U poslednje vreme iz Vlade Srbije često dolaze delegacije u Pirot. Grad živi, radi se i nije slučajno zašto nam grad napreduje i zašto Beograd šalje delegacije u Pirot  .

   Vreme nam je odmicalo, imali smo još pitanja, ono poslednje tiče se nečega što nije iz “ovog vremena” ali pokazuje na koji način se  o prošlosti  ne samo brine već, sve ono što se u prošlosti gradilo, ima svoju vrednost i dogradjuje se i danas !

   Kada smo završavali poslednju temu i krenuli u neobavezan razgovor ,  na vratima se pojavio bugarski konzul sa saradnicima u pratnji Dr Dragana Kostića direktora Slobodne zone i predsednika UO Privredne komore.

Protokol, za četvrtak, 17. maj, za gradonačelnika Vladana Vasića mogao je da počne. Ako se ne računa razgovor s novinarom i još neki detalji koji su se dogodili ili će se kasnije dogoditi.

Dalja priča o jednom radnom  danu ili sedmici  jednog od uspešnijih gradonačelnika u Srbiji nije potrebna. Jasno vam je zašto je

Pirot odavno iskoračio u svoje sutra !

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline