AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 20.04.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Vidojko Panajotović potpisao Ugovor o korišćenju sredstava za lokalne samouprave

U Palati Srbija 59 gradonačelnika i predsednika opština sa sobom u svoju lokalnu samoupravu poneli su ugovor potpisan sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave 3, čime će završiti započete projekte ili pokrenuti nove u nekoj od tri oblasti definisanim Uredbom o dodeli sredstava iz Fonda za lokal.
Naime, u okviru Fonda za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sredstva mogu biti raspoređena za (1) infrastrukturne radove na komunalnoj infrastrukturi, uređenju vrtića, škola, zgrada uprave, kulturnih i sportskih ustanova, kao i (2) za nabavku računarske opreme radi razvoja eUprave ili (3) za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.


  – Prezadovoljan sam što ćemo posle 6 godina, ponovo biti u mogućnosti da, kroz 32 puta veći Fond za lokal, konkretno pomognemo opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za njihove sugrađanke i sugrađane“, rekao je ministar Ružić.
-On je i naglasio da su lokalne samouprave dugo bile prinuđene da rešavaju hroničnih ili akutne probleme, a da Ministarstvo nije moglo da odgovori na zahteve sa lokala za ovom vrstom podrške i pomoći. „Za Fond od 320 miliona dinara prijavio se 171 projekat u vrednosti većoj od 2 milijarde dinara“, otkrio je ministar i rekao da se time bolje razume kolike su potrebe lokala i koliko je ovaj fond značajan. Istovremeno, ministar je i rekao da će se potruditi da se Fond poveća sledeće godine.

 U ime Grada Pirota Ugovor o sredstvima u iznosu od 3 miliona  za Uspostavljanje tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim organima E- upravom, potpisao je zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović :

Informacija više o raspodeli sredstava:
• 33 lokalnih samouprava dobile su više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.
• 18 opština i gradova dobiće više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi
• a sa više od 10 miliona dinara biće podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Fotografije preuzete sa ssajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑