Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 27.06.2019. | objavio Plusonline

0

Video lavirint ! ”Nišorska voda”- bubašvabe i zmije -“pirotska struja”- Kej “drugog reda”!!!

Zaista ne znamo šta je bolje. Da nam, kao do sada skoro svakodnevno šaljete vaša pitanja, dileme, predloge, ili da ih nema ! Jedno s drugim ne ide. Ako ima pitanja, ima problema, naše zadovoljstvo je da vam pomognemo. Ukoliko nema pitanja, znači da je dobro i da se nevolje rešavaju! Rekli bi da smo negde u sredini. Grad raste, uredjuje se, ali ima detalja koji su nekada neočekivani, sporadični, a na drugoj  strani za sve vas toliko ozbiljni, da vam, kao bubašvabe i zmije, ili “nišorska voda” smetaju.

   Evo šta smo radili, gde smo bili i šta smo saznali – SAMO ZBOG VAS !

d…c982@com>
Wed, 26 Jun, 13:30 (20 hours ago)

Dobar dan postovana redakcijo i postovani gospodine Neso.Imao bih jedno pitanje ili da nazovem to pitanje kao temu, koju bih voleo da podelim sa vama. U pitanju je selo Nišor koje godinama kubiri sa snadbevanjem vode.Dosta mestana tog sela se snadbeva sa jedne jedine cesme u selu.Vodovdna mreza postoji u celom selu, ali su to pojedini mestani, zlo upotrebili, stavili ventile, i doveli sami sebi vodu u svojim domacinstvima, a ostali mestani su zbog tog zlobnog rada, ostali bez vode. Danas je 21 vek, gde svuda ima vode, u svakom selu, al ovde vec izumire postepeno,bez obizira sto se nalazi 7 kilometra od Pirota,mestani,turisti…ga vec polako zaboravljaju, jer je glavni problem ta vodovodna mreza. Molio bih vas, ako ste u stanju kao redakcija i ako zelite, da cisto iznesemo u medije nesto i o tom selu i o njegovom problemu koji se muci vec godima, i nikako da se resi taj veliki problem. Spostovanjem C.Dejan

Sad ce se 29.juna u 19 sati, u prostorijama mesne zajedice organizovati skup povodom vodosnadbevanja tog sela.

  Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija rekao nam je da zna za problem snabdevanja vodom u Nišoru. Ovo selo nije u sistemu Vodovoda  i zbog toga vodosnabdevanje rešava na način kako oni smatraju da je najbolji. Nikolić zna da ime neslaganja izmedju meštana .Jedna grupa stalno ispušta vodu , tako da oni  koji su u gornjem delu sela često ostanu bez vode !

   Nastojaćemo  da  pratimo sastanak  i dalje pratimo razvoj  situacije. Naš predlog je da jedna delegacija zatraži razgovor sa Zoranom Nikolićem direktorom JP Vodovod i kanalizacija i ako su u mogućnosti u narednom periodu vam predlože trajno rešenje da ne bi dolazilo do svadje i podela medju vama. Ipak, voda je – voda !  Mora da bude dostupna svima !

……………………………………………………………………….

Problem u Ulici 7 Juli/Ustanicka ulica

P.. S… <ps235@gmail.com>
Tue, 25 Jun, 11:16 (23 hours ago)

Postovani,

saljem vam ovaj mail zbog velikog problema po stanare zgrada ulice 7 Juli i Ustanicke ulice.Problem je koji se pojavio pre 30 dana, pojavljivanje enormne kolicne insekta poznatiji kao “bubasvaba”.Otkako se pojavio taj problem niko nista ne preduzima povodom toga,upravnici samih zgrada u gore navedenim ulicama, takodje nista ne preduzimaju.Ovo je prvi put da ovolika kolicina ovih insekta ulazi u  zgrae i stanove.. Zasto niko nista ne preduzima povodom ovog problema,jer kako je krenulo doci ce do toga da “preplave” same zgrade.

   Danas nam je stigao mejl iz Preduzeća Sanit MM doo Niš o njihovim aktvnostima (objavili smo na  Portalu Pirot Plus online ) . Iskoristili smo priliku da pozoveno  Bojana Veličkovića iz ovog Preduzeća i pitali  za bubašvabe i zmije .

    Dakle, ukoliko želite  da krenete u “organizovanu borbu” protiv bubašvaba i zmija, neka  vaš  predsednik Skupštine stanara pozove Bojana Veličkovića, Sanit MM, broj  telefona 018 / 258 – 019

………………………………………………………………

Ovih dana bilo je više poziva naših , pre svega, mladjih sugradjana.  Njihova pitanja, primedbe , odnosile su se  na  čestu nemogućnost kupanja na Nišavi. Pitali su za Gradsko kupalište. Ponekada idu u Dimitrovgrad i Babušnicu, Zavojsko jezero ali  nemaju para da svaki dan putuju.

 Nedavno smo imali prepisku sa Miloradom Drčom, iz Informativne službe , kada smo tražili odobrenje za intervju sa Ljubomirom Stojanovićem , direktorom HE Pirot.

 Evo naše prepiske .

Milorad Drča
Wed, 19 Jun, 08:20 (8 days ago)

Poštovani, u prilogu mejla je informacija Centra za odnose s javnošću EPS a u vezi režima rada HE “Pirot” u uslovima izvođenja radova na  regulisanja korita reke Nišave.  

S poštovanjem,

Milorad Drča

Samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću 

Odgovor

  • Kompenzacioni bazen 2 je objekat u okviru HE „Pirot“ i na zahtev Grada Pirota svake godine tokom letnjih meseci korišćen je kao gradsko kupalište. U tom periodu obaveza HE „Pirot“ je uspostavljanje određenog režima rada agregata zbog izmena vode. Prošle godine je dogovoreno, na osnovu potreba za zamenom vode u kompenzacionom bazenu 2, da elektrana radi sa oba agregata i to ponedeljkom i petkom četiri sata, a sredom dva sata dnevno. Građani Pirota su mogli da se nesmetano rashlađuju u čistoj vodi sa Stare planine.
  • Firma „Aktor A.T.E Ogranak“ Beograd, izvođač radova na delu auto-puta E-80 na Koridoru 10 deonica Niš – Dimitrovgrad – bugarska granica, izvodi radove na regulaciji dela reke Nišave nizvodno od kompenzacionog bazena. Krajem marta ova firma uputila je HE „Pirot“ zahtev da se od 9.aprila uspostavi takav režim ispuštanja vode u Nišavu da se količina ograničava u periodu od 5časova do 16časova svakog dana, sem nedelje. Za takve režime je neophodno korišćenje kompenzacionog bazena 1 radi deponovanja vode pre ispuštanja u Nišavu. Kompenzacioni bazen 1 i kompenzacioni bazen 2 su konstrukcijski povezani, te se voda u bazenu 2 ni na koji drugi način ne može dopremiti osim preko tunela koji ga spaja sa bazenom 1. Ako bi bazen 1 bio stalno pun zbog izmena vode u bazenu 2, ne bi mogao da bude ispunjen zahtev izvođača radova na auto-putu. S obzirom da je gradnja auto-puta prioritet, HE „Pirot“ drži se dogovorenog sve do okončanja radova. Ukoliko izvođač radova završi regulisanje korita Nišave pre predviđenog roka, HE “Pirot“ će uraditi sve kako bi gradsko kupalište bilo na raspolaganju kupačima.
Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>
Wed, 19 Jun, 08:43 (8 days ago)

Postovani kolega!

Posle našeg rszgovora, očekujem da razmotrite naš zahtev da uradimo razgovor sa gosp.Ljubomirom Stojanovićem , dir.HE Pirot.

Srdačan pozdrav

Nenad Paunović

direktor  Ani press

Milorad Drča
Wed, 19 Jun, 10:23 (8 days ago)
  • Следеће недеље директор Стојановић требао би да разговара с медијима на тему режима рада ХЕ „Пирот“ у регулисању реке Нишаве, и осталим темама везаним за рад електране. Обавестићу Вас на време.

 Juče tokom popodneva prošetali smo Kejom pored Nišave.  To što smo  snimili odudara od sadržine mejla Milorada Drče.

U jučerašnjem planu  rada koji dobijamo za naredni dan,  HE Pirot  danas 27.jun radi  od 9  do 23 h.  Nešto se tu ne slaže s informacijom koju je Milorad Drča poslao o planu s obzirom na potrebe Koridora Srbije.

Danas smo dobili novi plan za petak 28.jun – HE Pirot neće raditi.

Šta da vam kažemo! Zatvoreni bazen, imate lepo uradjen prostor ispred Bazena za sunčanje. Ili.. Šta drugo putovanja u susedne gradove dok ne dobijemo naš Otvoreni bazen.  

………………………………………………………………….

E, ovo je pitanje mojih komšija iz Beg bašte. Zloupotrebljavam Portal, ali, smatram da je za nekoliko hiljada ljudi koji žive u ovom kraju grada značajno da se konačno uredi i Kej od Gazele ka mostu na alternativnom putu.  Da dodam da  nam je Nada  Avžner  izvršni direktor JP  Komunalc, pre neki dan pomenula da će radnici Komunalca kositi travu gore na Keju. Bravo!

  A šta smo juče zatekli. Troje naših komšija  koji stanuju u onoj trošnoj kućici  u 22. divizije, gde živi osmoro Romčića , kosili su onaj deo izmedju keja i Nišave. Kako kose, videćete na snimku. Njima je dovoljno, jer će seno koristiti. Sa li je to – TO!

  ………………………………………………………………..

 Eto toliko za danas. Ovo je čista naša želja da vam Video lavirint pomogne da vam – da nam koliko toliko bude bolje. Mi nemamo projekte i za ovo ne dobijamo sredstva. Naše zadovoljstvo je  utoliko veće, kada se nešto radi, pomera, stvara vam bolju sredinu za život.

Čekamo vas !

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline