AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.08.2018. | objavio Plusonline

0

Veče folklora na romski način, urnebesno i veselo

U okviru Pirotskog leta na Omaladinaskom stadionu održana je osma po redu manifestacija pod nazivom „Romi svome gradu“. Igrom i pesmom predstavilo se pet folklornih anasambala. Pored grada domaćina nastupili su gosti iz Bele Palanke, Babušnice, Bora i Zaječara i specijalni gost, finalista poznate serije „Ja imam talenat“, Adrijan Mašić Tornado.

Adrijan Mašić Tornado, dečak koji pleni svojom skromnošću, ali već sada, kada su violina i gudalo u njegovim rukama za njega se može reći da je maesto što ste uostalom i čuli u predhodnom videu. Pre nastupa razgovarali smo sa Adijanom čije vreme tek dolazi.

U ime grada Pirota goste je pozdravio Sreten Savov, član Gradskog veća. On je zadovoljan saradnjom sa Romima i smatra da su Romi u potpunosti izjednačeni sa većinskim srpskim stanovništvom u Pirotu.

Žikica Asković, potpredsednik Udruženja gradjana „Ternipe“ je takodje zadovoljan saradnjom sa lokalnom samopuravom što potvrdjuje i podrška ovoj manifestaciji koja na svoj način neguje kulturu i tradiciju Roma

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑