AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 03.12.2018. | objavio Plusonline

0

Uspeh pirotskih gimnastičara na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

Na  Apsolutnom prvenstvu Srbije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici održanom u Novom Sadu u subotu 1.decembra prvog dana u višeboju GK Soko je zauzeo 5. mesto u ženskoj konkurenciji odmah iza SD Vojvodina, GK Niša, Spartak Subotica i GK Beograda.

Žensku ekipu GK Soko činile su: Nadja Panić, Emilija Nikolić, Milica Golubović, Nikolina Ilić i Mila Nikolić dok se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetala najmladja gimnastičarka Dajana Živković. Dobrim vežbama Nadja Panić  je izborila plasman na nedeljnom finalu po spravama na gredi i kao rezerva na ostalim spravama. Mesta rezervi  u  finalu izborile su i Mila Nikolić i Emilija Nikolić. Ovo je trenutni maksimum GK Soko u Apsolutnoj konkurenciji. Čestitke klubovima koji si ispred nas trenutno.

U muškoj sportskoj gimnastici GK Soko je imao ekipno tri predstavnika Nemanju Manića, Andriju Petrovića i Andreja Dolića. Ekipa je bila oslabljena odsustvom povredjenog Mihajla Miloševića. Pirotska ekipa je zauzela 6. mesto ekipno u Srbiji gde je Nemanja Manić rezerva na nekoliko sprava što predstavlja uspeh samo po sebi. Čestitke svim našim takmičarima na prikazanim vežbama i plasmanima gde se iz godine u godinu na ovom takmičenju vidi jasan napredak.

Na finalu po spravama koje je održano u nedelju 2.decembra u Novom Sadu Nađa Panić je na dvovisinskom razboju zauzela 6.mesto a na finalu na gredi  7.mesto u Apsolutnoj seniorskoj konkurenciji. Nemanja Manić zauzeo je 8.mesto na vratilu i ponovio prošlogodišnji uspeh na ovoj spravi. Sam ulazak u finale po spravama predstavlja veliki uspeh i trenutni maksimum naših takmičara u Apsolutnoj konkurenciji .

Čestitke svim našim takmičarima i takmičarkama koji su naš klub i Grad Pirot reprezentovali na pravi način. 

Tekst i slike: GK Soko

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑