AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 03.12.2018. | objavio Plusonline

0

Uspeh pirotskih gimnastičara na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

Na  Apsolutnom prvenstvu Srbije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici održanom u Novom Sadu u subotu 1.decembra prvog dana u višeboju GK Soko je zauzeo 5. mesto u ženskoj konkurenciji odmah iza SD Vojvodina, GK Niša, Spartak Subotica i GK Beograda.

Žensku ekipu GK Soko činile su: Nadja Panić, Emilija Nikolić, Milica Golubović, Nikolina Ilić i Mila Nikolić dok se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetala najmladja gimnastičarka Dajana Živković. Dobrim vežbama Nadja Panić  je izborila plasman na nedeljnom finalu po spravama na gredi i kao rezerva na ostalim spravama. Mesta rezervi  u  finalu izborile su i Mila Nikolić i Emilija Nikolić. Ovo je trenutni maksimum GK Soko u Apsolutnoj konkurenciji. Čestitke klubovima koji si ispred nas trenutno.

U muškoj sportskoj gimnastici GK Soko je imao ekipno tri predstavnika Nemanju Manića, Andriju Petrovića i Andreja Dolića. Ekipa je bila oslabljena odsustvom povredjenog Mihajla Miloševića. Pirotska ekipa je zauzela 6. mesto ekipno u Srbiji gde je Nemanja Manić rezerva na nekoliko sprava što predstavlja uspeh samo po sebi. Čestitke svim našim takmičarima na prikazanim vežbama i plasmanima gde se iz godine u godinu na ovom takmičenju vidi jasan napredak.

Na finalu po spravama koje je održano u nedelju 2.decembra u Novom Sadu Nađa Panić je na dvovisinskom razboju zauzela 6.mesto a na finalu na gredi  7.mesto u Apsolutnoj seniorskoj konkurenciji. Nemanja Manić zauzeo je 8.mesto na vratilu i ponovio prošlogodišnji uspeh na ovoj spravi. Sam ulazak u finale po spravama predstavlja veliki uspeh i trenutni maksimum naših takmičara u Apsolutnoj konkurenciji .

Čestitke svim našim takmičarima i takmičarkama koji su naš klub i Grad Pirot reprezentovali na pravi način. 

Tekst i slike: GK Soko

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline