Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 02.04.2019. | objavio Plusonline

0

Uroš Mijalković specijalno za Plus online: Ovo je velika pobeda, za Srbiju, za moj Pirot, za Nešu Djordjevića, za roditelje, za Piroćance!

Ne znam kako drugi, ali, ovih dana mnogi od nas, na svoj način bili su uz Uroša Mijalkovića. On tamo u Gvadalahari , predivnom španskom gradu, u borbi za prestiž i rezultat, mi ovde, njegovi poštovaoci, njegovi bliski, čini mi se, zajedno sa njim, borili smo svaku borbu i radovali se svakoj pobedi.

Neša Djordjević, čovek koji je od malenog petogodišnjeg dečačića, napravio šampiona, kada je saznao da je Srbija u finalu Evropskog prvenstva, da je kapiten i predvodnik naš i njegov Uroš Mijalković, zadrhtao mu je glas  uznemireno mi je rekao.

–          Ponosan sam na našeg Ukija. Biti predvodnik jednog tima koji će se boriti u finalu Evopskog šampionata, pobedjivati sve rivale i popeti se na tron, da li je to bio onaj san koji smo sanjali, kojem su se nadali i roditelji, njegovi klupski drugovi, prijatelji…

   U jednom dahu izgovorio je Urošev trener i “drugi otac” i ostavio me da još dugo “zurim” u sajt Evropskog prvenstva gde je krupnim slovima pisalo Uroš Mijalković Srbija. Ja sam naravno dodao Pirot.

Prepiska, poruke sa Urošem, nekako su mnogima od  nas  njegovih poklonika  bile pravo zadovoljstvo, donosile  su radost.

  Uki je slao slike, video materijale, uznemirio nas kada smo saznali da je stopalo pod otokom, ali da će biti u ekipi jer, čast je boriti se za Srbiju u finalu.

Večeras, utorak,  prošlo je  pola osam , čekam da Uroš pošalje  video izjavu,  utiske. Obećao je da će  sam snimiti i poslati video za svoje Piroćance na koje je u Gvadalahari stalno bio  u mislima.  Uroš je ozbiljan, vaspitan, pametan dečko, vrhunski sportista koji je na isti način završio i fakultet i sada u svoju budućnost gleda čvrsto onim karate stavom uoči svake  bitke.

    Uroš nam je ovih dana i  danas slao sve ono što ima od video snimaka, fotografija. Nešto smo imali, nešto je novo. Neka ovo  bude još jedan naš zajednički, pobednički pogled našeg Ukijakapitena Srbije, na Španiju, na jedan od najvećih uspeha srpskog karate sporta, dodajem, na jedan od najvećih uspeha i pirotskog sporta i Ukija naravno.

  

Život ide dalje. Uroša čekaju  nova iskušenja, ubedjeni smo i nove pobede.

06-07.04.2019. Prvenstvo Mediterana, Antalija, Turska
13.04.2019. Trofej Srbije – Zlatni pojas – kadeti, juniori, mlađi seniori, seniori, Čačak
19-21.04.2019. WKF karate 1 Premijer liga,  Rabat, Maroko

Bravo šampione! Pirot je ponosan!

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline