AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 29.03.2019. | objavio Plusonline

0

Uroš Mijalković, Proleter Pirot, nadmetaće se u petak, 29. marta, u reprezentaciji Srbije na prvenstvu Evrope u Gvadalahari

Uroš Mijalković, aktuelni šampion Srbije, inače trostruki prvak države, nadmetaće se u petak, 29. marta  u ekipi Srbije na Evropskom prvenstvu koje se održava u španskom gradu Gvadalahara.

   Danas su održana takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji. Učinjena je velika nepravda Urošu Mijalkoviću, jer je selektor odlučio da u kategoriji -84 ne nastupi Mijalković, šampion Srbije već Brežančić, koga je naš Uroš Mijalković pobedio nedavno u finalu. Brežančić je danas poražen već u prvom kolu.

Hala u Gvaladalahi za vreme današnjih mečeva

   Srbija se nalazi u grupi u kojoj bi mogla da stigne do finala . To je prva grupa u kojoj su Crna Gora, Kosovo, Portugal , Letonija, Austrija i Madjarska.

 Naša ekipa je u prvom kolu slobodna, u drugom se sastaje sa pobednikom meča Austrija -Madjarska. Ukoliko dobiju ovaj meč, čeka ih bolji iz meča Crna Gora – Kosovo.

 Za reprezentaciju Srbije nastupaju Bitević, Brežančić, Joksić, Martinović, Mijalković, Tešanović, Trikos.

   Na prvenstvu Evrope u ekipnoj konkurenciji učestvuje 26 ekipa.

 Nenad Djordjević, trener našeg šampiona kaže da je Uroš na prvenstvu Srbije pokazao da je najbolji u svojoj kategoriji

–         Nisam razumeo odluku selektora. Mijalković je morao kao prvak Srbije i pobednik u meču sa Brežančićem, da danas , četvrtak, 28. mart, nastupa u pojedinačnoj konkurenciji. Verujem da će Uroš u ekipnom nastupu, pokazati da je u formi i da je odluka bila nekorektna. Ali, ne možemo ništa da promenimo, Uroš će svojim kvalitetima pokazati da je bez premca u svojoj kategoriji -84 i jedan od najboljih karatista, sveukupno u Srbiji, kaže Djordjević.

   

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline