Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 29.03.2019. | objavio Plusonline

0

Uroš Mijalković, Proleter Pirot, nadmetaće se u petak, 29. marta, u reprezentaciji Srbije na prvenstvu Evrope u Gvadalahari

Uroš Mijalković, aktuelni šampion Srbije, inače trostruki prvak države, nadmetaće se u petak, 29. marta  u ekipi Srbije na Evropskom prvenstvu koje se održava u španskom gradu Gvadalahara.

   Danas su održana takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji. Učinjena je velika nepravda Urošu Mijalkoviću, jer je selektor odlučio da u kategoriji -84 ne nastupi Mijalković, šampion Srbije već Brežančić, koga je naš Uroš Mijalković pobedio nedavno u finalu. Brežančić je danas poražen već u prvom kolu.

Hala u Gvaladalahi za vreme današnjih mečeva

   Srbija se nalazi u grupi u kojoj bi mogla da stigne do finala . To je prva grupa u kojoj su Crna Gora, Kosovo, Portugal , Letonija, Austrija i Madjarska.

 Naša ekipa je u prvom kolu slobodna, u drugom se sastaje sa pobednikom meča Austrija -Madjarska. Ukoliko dobiju ovaj meč, čeka ih bolji iz meča Crna Gora – Kosovo.

 Za reprezentaciju Srbije nastupaju Bitević, Brežančić, Joksić, Martinović, Mijalković, Tešanović, Trikos.

   Na prvenstvu Evrope u ekipnoj konkurenciji učestvuje 26 ekipa.

 Nenad Djordjević, trener našeg šampiona kaže da je Uroš na prvenstvu Srbije pokazao da je najbolji u svojoj kategoriji

–         Nisam razumeo odluku selektora. Mijalković je morao kao prvak Srbije i pobednik u meču sa Brežančićem, da danas , četvrtak, 28. mart, nastupa u pojedinačnoj konkurenciji. Verujem da će Uroš u ekipnom nastupu, pokazati da je u formi i da je odluka bila nekorektna. Ali, ne možemo ništa da promenimo, Uroš će svojim kvalitetima pokazati da je bez premca u svojoj kategoriji -84 i jedan od najboljih karatista, sveukupno u Srbiji, kaže Djordjević.

   

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline