AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 08.12.2018. | objavio Plusonline

0

Upozorenje !!! Traktori sa njiva nanose blato na asfaltne kolovoze i ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju! Zahteva se reagovanje Saobraćajne policije. Komunalac sutra “pere” lokalne puteve!

Poljoprivrednici su s nestrpljenjem očekivali  padavine  kako bi konačno  započeli setvu i obradili njive. Kiša koja je ovih dana pala, mada poljoprivrednici kažu ne u dovoljoj količini, omogućila je da  započnu  najznačajniji jesenji poslovi u poljoprivredi .

Radovi u  pirotskom  polju  su u toku i to je u svakom slučaju, veoma značajno za vlasnike poljoprivrednih dobara.

Medjutim i u dobru, često ima i loših strana.

Danas je na lokalnim putevima u gradskom ataru bilo veoma opasno proći motornim vozilima. Traktori koji su izlazili iz njiva nanosili su velike količine blata na kolovoze što je, uz kišu koja je pala, stvorila izuzetno teške uslove za vožnju. Kako nam reče jedan  sugradjanin, stvorena je masa koja je kao led opasna za   učesnike u saobraćaju. Danas se veliki broj vozača , naših sugradjana javio s primedbama da je veoma opasno voziti na Kružnom putu od Berilovca do Poljske Ržane, prema Barje Ćifliku, Rasnici, Petrovcu, Suvodolu.

   Naši sugradjani   danas  su zahtelavli reagovanje  Saobraćajne policije  jer do  nesreća često dolazi  upravo iz pomenutih razloga,  kada traktori s njiva izađu na put i točkovima iznesu blato, koje potom izazove klizanje automobila .

   U Saobraćajnoj policiji su  nam rekli da postoje propisane kazne za vozače traktora koji ne poštuju saobraćajne propise , kako,  kada ne voze na propisan način, ali i kada nanose blato na kolovoz .

   Jedan od naših sugradjana rekao nam je da je u Vojvodini zabranjeno da traktor  izadje na asfaltni put s blatnjavim gumama. Obavezan je da  sa guma očisti blato, a potom se uključi u saobraćaj asfaltnim putem!

  U Saobraćajnoj policiji  rekli  su  da ne mogu da pokriju sve lokalne puteve, da ulažu napore da to učine.

    Boban Tolić, direktor Komunalca rekao nam je da će citerna Komunalca sutra tokom prepodnea proći lokalnim putevima I ukloniti blato sa kolovoza.

    Pored toga  što nanose blato,  kako navode u   Saobraćajnoj policiji , u sezoni poljoprivrednih radova, traktoriti često  zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa ili nekog drugog razloga  izazivaju saobraćajne nesreće.

 Naša poruka učesnicima u saobraćaju da vode računa , traktoristima , sigurno, da blatnjavim gumama ne izlaze na kolovoz I voze poštujući prošise, za dobro svih učesnika u saobraćaju!

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline