Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 10.09.2019. | objavio Plusonline

0

Udruženje Pirgos realizuje projekat “Unapređenje bezbednosti mladih u Pirotu”

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas je održan sastanak o temi „Unapređenje bezbednosti mladih u Pirotu“ u organizaciji Udruženja Pirgos. Ova aktivnost je jedna u nizu u okviru projekta koji Udruženje Pirgos realizuje uz podršku OEBS-a, Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, Misija u Srbiji.

Prema rečima Dragana Mladenovića, predsednika Udruženja, značaj svih planiranih aktivnosti ogleda se u okupljanje aktera na teritoriji grada Pirota koji se bave mladima i temom bezbednosti iz različitih aspekata. Okupljanjem svih aktera cilj je napraviti Staregiju o bezbednosti mladih kako bi se problemo sistematski i dugoročno rešavali, ističe Mladenović.

S obzirom da je ovo bila prva u nizu planiranih aktivnosti u okviru projekta, prisutnima se obratio i Sreten Savov, član Gradskog veća koji je ovom prilikom upoznao javnost sa Savetom bezbednosti grada Pirota koji je od 2016. godine formiran. Savet broji 15 članovi, predstavnika Policijske uprave Pirot, Grada Pirota, pravosuđa, Centra za socijalni brad, Tigar tajersa, zdravstvenih organizacija i Odeljenja za vanredne situacije, rekao Savov.

S obzirom da je uz finansijsku podršku Tigar tajersa urađeno jedno istraživanje, odnosno izrada analize bezbednosti na teritoriji grada Pirota, Savov je istakao da su  najveći rizici u Pirotu vršnjačko nasilje, narušavanje javnog reda i mira u vidu vandalizma i porodično nasilje. Prema tom istarživanju građani Pirota se uglavnom osećaju bezbedno, a Savov je predstavio i statističke podatke o pomenutim vidovima nasilja koji su naizraženiji u Pirotu.

Projekat „Unapređenje bezbednosti mladih u Pirotu“ ima za cilj poboljšanje bezbednosti mladih u Pirotu unapređenjem pravog okvira i stvaranjem mogućnosti za njegovu funkcionalnu implementaciju usvajanjem nacrta Strategije za bezbednost mladih.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline