AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.05.2017. | objavio Plusonline

0

Učenici OŠ”Dušan Radović” iz Temske obišli Piroteks triko i matičnu školu

Nedavno, povodom Dana planete Zemlje, učenici OŠ Dušan Radović, istureno odeljenje u Temskoj, priredili su svojevrsni hepening posvećen očuvanju životne sredine i upravljanju čvrstim otpadom. Tom prilikom , pored priredbe koju su posvetili značaju očuvanja životne sredine, istakli su i najuspešnije učenike u prikupljanju otpada od plastike. Tim povodom, predvodjeni svojim učiteljima , danas su obišli Preduzeće “Piroteks triko” koje reciklira otpadni materijal od plastike, predali sve što su sakupili i videli kako od svega toga nastaje nov proizvod. Najpre smo o tome razgovarali sa učenicima.

Učitelj, Aleksandar Despotovski , smatra da je obilazak Piroteks trikoa veoma važan za učenike jer su praktično mogli da vide da se i od materijala koji često završava na smetlištu mogu dobiti korisne stvari.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline