AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 29.11.2018. | objavio Plusonline

0

Učenici Mlekarske škole, u okviru projekta Tempus i programa Erazmus plus, posetili Gabrovo

U okviru projekta fondacije Tempus i programa Evropske unije “Erazmus plus” koji je namenjen finansiranju partnerstva i mobilnosti u oblasti obrazovanja od 11. do 25. novembra, osam učenika Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić”, svih obrazovanih profila, obavili su stručnu praksu u Gabrovu, u Bugarskoj. Budući prehrambeni radnici imali su prilike da se upoznaju i da rade u preduzećima u Evropskoj uniji.

Direktno su bili uključeni u proizvodni proces, upoznali su nove recepture, nove tehnologije prerade, drugačije poglede svet prehrambene tehnologije… Prerađivači mleka i prehrambeni tehničari bili su angažovani u mlekari “Elvi”, mesari su pokazali svoje sposobnosti u mesari “Hrisi”, a pekari-poslastičari su demonstrirali svoje znanje u poslastičari “Mečta-san”.


Pored prilike da unaprede svoja praktična znanja stečena u školi, učenici su imali priliku da se upoznaju sa tradicijom i duhom naših suseda. Za vreme boravka u Bugarskoj posetili su muzeje, kulturne baštine, znamenitosti i prisustvovali su nizu kulturnih aktivnosti koje su im dočarale svu draž i lepotu Bugarske.

Po rečima Nenada Đorđevića, direktora Mlekarske škole, ovo je bila izvanredna prilika da učenici naše škole upoznaju nešto novo, novi sistem rada, nove tehnologije, nove proizvode, a i da steknu nova prijateljstva, kontakte koji će im sigurno biti od koristi u budućnosti. Jednom rečju veliko životno iskustvo. Takođe, učenici su predstavili i deo svoje tradicije i predstave Mlekarsku školu i grad Pirot našim susedima. A ponajviše od svega, projekat mobilnosti đaka predstavlja ključ za nova vrata, nove projekte i saradnju sa institucijama širom Evrope. Jer, već sada se javljaju agencije iz Grčke, Španije koje žele da sarađuju sa Mlekarskom školom kroz slične projekte.

Tekst i Foto Mlekarska škola

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline