Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 09.10.2019. | objavio Plusonline

0

Učenici iz Proseka posetili školu u Poljskoj Ržani

Povodom Dečije nedelje izdvojeno odeljenje Osnovne škole „8. septembar“ u Poljskoj Ržani danas je ugostilo učenike jednog odeljenja Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz sela Prosek kod Niša. Tom prilikom održane su likovne i sportske aktivnosti.

Tokom Dečije nedelje sa decom u školama se najčešće govori o dečjim pravima i sve aktivnosti su prilagođene toj temi i ukazivanju na značaj dece u društvu.

Deca, sa kojom smo razgovarali u školi u Poljskoj Ržani, podelila su sa nama dečja prava koja znaju, a govorila su nam i o današnjoj aktivnosti.

U okviru likovne aktivnosti deca su na hamer papirima iscrtavala otiske ruku i pisala poruke o drugarstvu, a kasnije su u dvorištu škole održane sportske aktivnosti.

U školi “Đura Jakšić” u Proseku radi naš Piroćanac Srđan Đorić. Njegovi učenici su izrazili želju da posete njegov grad, a on je to organizovao baš u okviru Dečije nedelje. Sa decom iz Proseka bili su i njihovi roditelji. Aktivnost nosi naziv “Izlet sa roditeljima i poseta drugarskoj školi”. Ovom prilikom, na obostrano zadovoljstvo, dogovorena je buduća saradnja, pa će deca iz Poljske Ržane uzvratiti posetu drugovima u Proseku.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline