Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 17.07.2019. | objavio Plusonline

0

U toku izložba slika Grafičke radionice Sićevo

U Galeriji “Čedomir Krstić u toku je izložba slika nastalih na Grafičkoj radionici Sićevo. Grafička radionica je otpočela svoj rad u zgradi Likovne kolonije Sićevo 2005. godine na inicijativu kustosa galerije dr.grafike Slobodana Radojkovića. Do sada je u ovoj radionici stvaralo i radilo 87 umetnika iz Srbije, Bugarske, Grčke, Italije, Kanade, Belgije, Makedonije, Meksika i Poljske. Na izložbi u Galeriji „Čedomir Krstić“ Pirot, zastupljena su dela poslednja dva saziva održana u proleće 2017.i 2018.godine.

Autor izložbe je kustos Galerije savremene likovne umetnosti Niš Sonja Vukašinović a predstavljena su 11 učesnika sa 22 grafike u različitim tehnikama. Izložba je otvorena sinoć.

  • Okupljeni umetnici-grafičari u ambijentu Sićeva razmenjivali su svoja iskustva vezana za grafičke tehnike i lične senzibilitete, uz rad na pripremi svojih ploča za štampu. Prirodne lepote ovog kraja, klisura, seoski ambijenti i vidikovac, znatno su povećale radnu atmosferu i umetnicima pružale trenutke inspiracije. Magija zvana grafika pružila je mnogima pravu sliku kako nastaje grafički list sa utisnutim emocijama svakog od autora.
  • Bogat raspon grafičkih tehnika, kao i raznovrsnost stilskih opredeljenja karakterišu ova dva veoma pažljivo birana saziva grafičara, koji trenutno zauzimaju veoma visoko mesto u oblasti savremene grafike. Njihova angažovanost i iskustva stečena na svedskim sajmovima i rezidencionalnim boravcima počev od Japana, Belgije, Poljske, Bugarske, Nemačke od velikog su značaja i za Grafičku radionicu Sićevo, rekla je na otvaranju direktorka pirotske Galerije Radmila Vlatković.

Izložba je za posetioce otvorena do 29. jula. 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline