AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 25.12.2018. | objavio Plusonline

0

U Pirotu osnovan Socijalno ekonomski savet

Sporazum o osnivanju Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota danas su, u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot, potpisali gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, predsednik Samostalnog sindikata Pirotskog okruga, Rodoljub Ćirić, i predstavnik  Unije poslodavaca, dr Dragan Kostić. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Đorđević, predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić i predstavnici Unije poslodavaca i reprezentativnih sindikata.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Zoran Djordjević, smatra da je osnivanje Socijalno ekonomskog saveta u Pirotu veoma važno i da će se sa ovom praksom nastaviti i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji. To je dobro za rad Socijalno ekonomskog saveta Srbije jer doprinosi kvalitetnijem radu i boljem poznavanju prilika i stanja i u manjim sredinama.

Predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić, kaže da će dati punu podršku radu Socijalno ekonomskom savetu Pirota. Nenezić smatra da u jednom snažnom industrijskom centru, kakav je Pirot, jedno ovakvo telo svakako može imati zapaženu ulogu u cilju zaštite interesa i prava radnika i poslodavaca.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, najpre je zahvalio svima na podršci osnivanja Socijalno ekonomskog savta i smatra da će i ovo telo u saradnji sa Privrednom komorom Pirota i loklanom samoupravom raditi na unapređenju privrednog ambijenta.

Pre potpisivanja Sporazuma o osnivanju Socijalno ekonomskog saveta Pirota u prostorijama Ugovorne okružne komore Pirot održana je 85. redovna sednica Socijalno ekonomskog saveta Srbije. U radu skupa učestvovali su, pored ostalih, predsednik Samostalnog sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, predsednik UGS “Nezavisnost” , Zoran Stojiljković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić.

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline