Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 25.12.2018. | objavio Plusonline

0

U Pirotu osnovan Socijalno ekonomski savet

Sporazum o osnivanju Socijalno ekonomskog saveta grada Pirota danas su, u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot, potpisali gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, predsednik Samostalnog sindikata Pirotskog okruga, Rodoljub Ćirić, i predstavnik  Unije poslodavaca, dr Dragan Kostić. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Đorđević, predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić i predstavnici Unije poslodavaca i reprezentativnih sindikata.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Zoran Djordjević, smatra da je osnivanje Socijalno ekonomskog saveta u Pirotu veoma važno i da će se sa ovom praksom nastaviti i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji. To je dobro za rad Socijalno ekonomskog saveta Srbije jer doprinosi kvalitetnijem radu i boljem poznavanju prilika i stanja i u manjim sredinama.

Predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić, kaže da će dati punu podršku radu Socijalno ekonomskom savetu Pirota. Nenezić smatra da u jednom snažnom industrijskom centru, kakav je Pirot, jedno ovakvo telo svakako može imati zapaženu ulogu u cilju zaštite interesa i prava radnika i poslodavaca.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, najpre je zahvalio svima na podršci osnivanja Socijalno ekonomskog savta i smatra da će i ovo telo u saradnji sa Privrednom komorom Pirota i loklanom samoupravom raditi na unapređenju privrednog ambijenta.

Pre potpisivanja Sporazuma o osnivanju Socijalno ekonomskog saveta Pirota u prostorijama Ugovorne okružne komore Pirot održana je 85. redovna sednica Socijalno ekonomskog saveta Srbije. U radu skupa učestvovali su, pored ostalih, predsednik Samostalnog sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, predsednik UGS “Nezavisnost” , Zoran Stojiljković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i predsednik Socijalno ekonomskog saveta Srbije, Miloš Nenezić.

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline