AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 02.07.2019. | objavio Plusonline

0

U pirotskom kraju sve više poljoprivrednika koji se opredeljuju za uzgoj maline

U poslednjih desetak godina sadnja i uzgoj maline u pirotskom kraju je u usponu. Pored tradicionalne poljoprivredne proizvodnje poljoprivrednici sve više pažnje posvećuju i voćarstvu. Za sada , prema proceni Poljoprivredne , savetodavne i stručne službe u Pirotskom kraju oko stotinak domaćinstava proizvodi malinu, tipičnu kulturu za zapadni deo Srbije. Ovih dana u toku je berba i na našem području.

Goran Svetozarević, stručni saradnik za voćarstvo u Poljprivrednoj, savetodavnoj i stručnoj službi u Pirotu, kaže da je pirotsko područje pogodno za uzgoj maline. Kvalitet roda je dobar pa se zato poljoprivrednici i opredeljuju za ozbiljniji rad i uzgoj ove kulture.

Tomislav Nikolić iz Pirota ima pod malinom desetak ari i veoma je zadovoljan rodom, ali i ekonomskim efektom koji ostvaruje sa tako male površine.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline