Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 02.07.2019. | objavio Plusonline

0

U pirotskom kraju sve više poljoprivrednika koji se opredeljuju za uzgoj maline

U poslednjih desetak godina sadnja i uzgoj maline u pirotskom kraju je u usponu. Pored tradicionalne poljoprivredne proizvodnje poljoprivrednici sve više pažnje posvećuju i voćarstvu. Za sada , prema proceni Poljoprivredne , savetodavne i stručne službe u Pirotskom kraju oko stotinak domaćinstava proizvodi malinu, tipičnu kulturu za zapadni deo Srbije. Ovih dana u toku je berba i na našem području.

Goran Svetozarević, stručni saradnik za voćarstvo u Poljprivrednoj, savetodavnoj i stručnoj službi u Pirotu, kaže da je pirotsko područje pogodno za uzgoj maline. Kvalitet roda je dobar pa se zato poljoprivrednici i opredeljuju za ozbiljniji rad i uzgoj ove kulture.

Tomislav Nikolić iz Pirota ima pod malinom desetak ari i veoma je zadovoljan rodom, ali i ekonomskim efektom koji ostvaruje sa tako male površine.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline