Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 19.06.2019. | objavio Plusonline

0

U čizmama Tigar Pirot i Nato jedinice za vanredne situacije

Кompaniji Tigar radno leto donelo je nove ugovore sa kupcem „Intechplast“ iz Poljske za 2019 – 2020. godinu, koji se odnose na izradu zaštitnog programa obuće za tržište Poljske, Iraka, Irana, Кatra, Turske, Nemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO alijansu.
Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima kompanije „Intechplast“ i ugovorio nove oblike saradnje u vezi sa proizvodnjom zaštitnih čizama za ovog kupca, sa posebnim osvrtom na proizvodnju vatrogasnih čizama za NATO snage.


Za kupca iz Poljske vredne ruke pirotskih majstora u pirotskoj fabrici Obuće ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom „FHR“.Od nedavno u vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja.
Osim ove proizvodnje u kompaniji Tigar, potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namene za Finsku armiju za 2020 godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju izvesno je i dobijanje ugovora za 2022 godinu. Prema rečima direktora Ilića kompanija Tigar može da se pohvali i dobijenim tenderom za švedsku Armiju i potpisanim ugovorom do 2022 godine. On naglašava da će ručna izrada četiri hiljada pari obuće specijalne namene u pirotskoj Fabrici Obuće startovati od oktobra meseca uz sukcesivno povećavanje obima proizvodnje.
Podsećanja radi, prema zvanično objavljenim podacima, kompanija Tigar iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima – izvoznicima gumene obuće. Кompanija koja je u većinskom državnom vlasništvu se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu i na taj način nastavlja sigurnim korakom u pravcu oporavka i potencijalnog strateškog partnerstva sa zainteresovanim investitorima.

Tekst i foto Kompanija Tigar ad

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline