Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.07.2019. | objavio Plusonline

0

Tu oko nas – Nema leta ovih dana. HE ne radi, može kupanje u Nišavi. Kolone na Gradini, oprez u saobraćaju

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti, sa maksimalnom temperaturom do 28 stepeni Celzijusa.  

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 19. jula, u subotu ujutru i pre podne, a na istoku i veći deo dana biće pretežno sunčano.

Naoblačenje sa kišom pljuskovima i grmljavinama koje će sredinom dana zahvatiti zapadne, jugozapadne i severne delove zemlje do kraja dana, tokom noći i u nedelju će se uz manji pad temperature proširiti i na ostale krajeve.

Više padavina očekuje se u južnim i jugoistočnim delovima zemlje.

Od ponedeljka promenljivo sa ređom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Temperatura do sredine naredne sedmice ispod prosečnih vrednosti.

U Pirotu u 12 časova – temperatura 23 stepena, vlaga 37%, pritisak 968mb, vetar zapadni 2m/s.

……………………………………………………….

Prema informacijama koje smo dobili od Emila Petrova, šefa putničkog saobraćaja na graničnom prelazu Gradina ovog vikenda očekuje se da državnu granicu predje preko 100.000 putnika. Gužve su najveće upravo za vikend, tako da se savetuje da, ukoliko postoji mogućnost, državnu granicu prelazite sredinom nedelje, kada su gužve najmanje. 

Gužvi na izlazu iz zemlje već ima, počele su da se prave kolone.

Na ulazu u zemlju za sada nema dužih zadržavanja. 

…………………………………………………..

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise.

Imajući u vidu predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, apeluje se na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu, kažu u Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Analize pokazuju da se u toku letnjih meseci dogodi najveći broj saobraćajnih nezgoda. Najčešći uticajni faktori nezgoda sa poginulim osobama u letnjim mesecima jesu neprilagođena brzina, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. 

Tokom letnjih meseci, neprilagođena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda. 

………………………………………………….

Prema informacijama iz Hidroelektrane Pirot, danas nije predvidjen rad hidroelektrane

 

 Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline