AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.03.2019. | objavio Plusonline

0

Treći sastanak učesnika KEY projekta održava se u Visokoj školi u Pirotu

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu partner je na KEY projektu (Keep Educating Yourself) u okviru Erazmus + programa koji je počeo sa realizacijom novembra 2018. godine.

Cilj projekta je uspostavljanje centara za celoživotno učenje u okviru visokoškolskih ustanova koje se bave obrazovanjem budućih vaspitača, a koji će služiti za obuku vaspitača i praktičara i predstavljaće lokalne centre za podučavanje specijalizovane za različite oblasti.

Od početka projekta održana su dva sastanka konzorcijuma u Novom Sadu, a treći sastanak održava se u Visokoj školi u Pirotu 13., 14. i 15. marta.

Pre početka sastanka direktorka Visoke škole u Pirotu, dr Emilija Popović, istakla je da im je izuzetna čast što su ravnopravni učesnici na ovom projektu međunarodnog karaktera, gde pored škola iz Srbije učestvuju i visokoškolske ustanove iz Engleske, Rumunije, Mađarske, Slovenije i Crne Gore.

Sastanak je počeo u 11 časova i prema agendi trajaće tri dana. Na samom otvaranju sastanka prisutnima se obratila načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u pirotu je škola sa dugom tradicijom, prepoznatljiva u celoj bivšoj Jugoslaviji, rekla je Tončić i dodala da je jedina visokoškolska ustanova u Pirotskom okrugu i da Vlada Srbije  svesredno pomaže njen rad.

Predviđeno je da projekat traje tri godine, a da njegovi ishodi budu od velike koristi i studentima, ali i iskusnim vaspitačima i praktičarima.

Projekat će biti realizovan kroz osam paketa, u toku je prvi paket koji se realizuje u Srbiji, a sledeći paket biće realizovan u Sloveniji.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline