Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 28.05.2019. | objavio Plusonline

0

Tigar tajers i ovu godinu počeo uspešno! Naša Fabrika ponovo treći izvoznik u Srbiji

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godine iznosila je 977 mil EUR.

Najveći izvoznik je kompanija HBIS grupa koja je vlasnik smederevske Železare sa izvozom od 177,4 mil EUR, objavilo je Ministarstvo finansija.

Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija (FCA) je na drugom mestu sa izvozom od 121,4 mil EUR.

Na trećem mestu na listi najvećih izvoznika je Tigar Tyers iz Pirota sa izvozom od 108 mil EUR

Slede kompanija Bosch sa 63,4 mil EUR i Leoni iz Prokuplja sa 62,6 mil EUR.

Naftna industrija Srbije (NIS) je na šestoj poziciji sa 62,4 mil EUR izvoza, a iza nje su Grundfos iz Inđije sa 58,1 mil EUR izvoza, Tetrapak iz Beograda sa 53,6 mil EUR i Henkel sa 49 mil EUR.

Među najvećim izvoznicima su i Jura korporacija iz Rače koja je imala izvoz u prva tri meseca ove godine od 48,5 mil EUR, pančevačka HIP Petrohemija sa 41,8 mil EUR, Hemofarm sa 38,3 mil EUR, Impol Seval iz Sevojna sa 31,8 mil EUR, Aptiv Mobility servis iz Novog Sada sa 30,3 mil EUR i Johnson Electric iz Niša sa 30,1 mil EUR.

Najznačajniji izvozni proizvodi bili su električne mašine, aparati i uređaji čije je učešće u ukupnom izvozu 12,1%, zatim proizvodi od kaučuka (5,3%), drumska vozila (5,2%), gvožđe i čelik (5,1%) i žitarice i proizvodi na bazi žitarica (4,9%).

Preuzeto sa sajta Ministarstva finansija

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline