AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 17.04.2019. | objavio Plusonline

0

Susreti u Pirotu!! Svetski as Tadija Kačar i budući šampion, naš Saša Nikolić!

Nedavno je u Pirotu održano Prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u ženskoj i muškoj konkurenciji. Grad Pirot, Sportski centar i Boks klub Pirot dobili su sve pohvale za organizaciju. Bili smo uz to u prilici da četiri dana gledamo najtalentovanije boksere u Srbiji, takmičare koji  dolaze i koji će svoj talenat  tek pokazati.

   Pored toga što je pokazao sve vrednosti odličnog organizatora, Pirot je imao i najboljeg boksera Prvenstva, već afirmisanog kik boksera sa titulom prvaka,a na ovom prvenstvu i boksera s velikim izgledima da bude veliki šampion, Sašu Nikolić, učenik Ekonomske škole i član Kik boks  kluba Pirot.

     Najpoznatije ime na prvenstvu, što je činilo čast Pirotu i Piroćancima, bio je Tadija Kačar osvajač medalja na svetskim prvenstvima, olimpijskim igrama. Pre nego nastavimo temu, da se podsetimo finalne borbe na Svetskom prvenstvu sa slavnim kubanskim bokserom Sorijom, osvajačem srebrne medalje sa prethodnih Olimpijskih igara.

    Tadija Kačar , danas ima 56 godina, trener je u BK Novi Sad, i dalje skroman, dobar kao čovek, neposredan. Kada je stigao u Halu, prvog dana, uradili smo intervju, na kraju poslednjeg dana, rezimirali smo takmičenje. Pitao sam ga o našem Saši Nikoliću, bio je oduševljen.

    U želji da približim dva šampiona, da ih upoznam, jednog svetskog i drugog koji dolazi, predložio sam Tadiji da  razgovara sa Sašom, što će našem bokseru biti od koristi. Tadija je kao sa najbližim započeo priču , sećajući se kako je kao bosonogi dečak došao sa bratom u salu za boks. Tadašnji trener pozvao ga je u ring. Tadija je sparingovao sa već utreniranim bokserima i jednog za drugim, trojicu poslao na pod. Tako je počeo , više nego tiho i skromno, bokser od koga su strepeli najveći svetski šampioni.

    Smatrao sam da  Tadijini saveti  mogu da budu značajni  Saši Nikoliću, koji je “gutao”svaku njegovu reč

Kačar se sutradan , kao pristojan čovek  javio porukom i zahvalio na prijemu i organizaciji

     Hvala vam na dobroj organizaciji prvenstva Srbije. Osećao sam se prijatno, okružen dobronamernim i ljubaznim domaćinima.

Nama Piroćancima ostaje da  se nadamo  da je Saša upamtio Tadijine poruke i da će nastaviti da  trenira marljivo . Mi verujemo da ćemo i mi Piroćanci, kao nekada imati još jednog prvaka Srbije, ali i boksera  ili kik boksera koji će krenuti Tadijim  putem do zvezda !

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline