Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 15.08.2019. | objavio Plusonline

0

Susret u prolazu sa Andrejom Raičevićem, trenerom u FK BSK iz Borče; Sa Alenom krećemo ka Prvoj ligi!

Na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja i saigrača u Radničkom, Alena Tupajića, prihvatio je predlog da bude njegov pomoćnik u stručnom štabu srpskoligaša iz Borče. Saradnja je počela na početku priprema za novo prvenstvo, koje BSK – u počinje ovog vikenda, gostovanjem u Velikim Crljenima, protiv TEK Sloge.

“Veliko je zadovoljstvo što sam se našao u takvom društvu. Alen je šef stručnog štaba, a ja prvi asistent i uz pomoć ljudi iz Kluba, posebno sportskog direktora Dejana Milovanovića, legende Crvene Zvezde, privodimo kraju pripremni deo. Sa velikim optimizmom dočekujemo početak sezone na srpskoligaškim terenima, gde imamo visoke ambicije, i zajednički cilj nam je da pružimo dobre igre i osvojimo prvo mesto, kako bi se plasirali u Prvu ligu” – kaže Andrej. 

Fudbalski pogon BSK-a iz Borče

Kakva slučajnost, ovu trojicu „spajaju“ na svoj način, Crvena zvezda i Radnički Pirot. Široj javnosti su poznati kao sinovi bivših fudbalera. Milijan, Alenov otac je posle tima sa „ Marakane“ igrao u Radničkom, , dok je naš sagovornik rođen u Pirotu. Karijeru je počeo u timu sa Nišave, gde je njegov otac Ljubisav igrao sa „ jedanaesticom“ na dresu, sredinom „ sedamdesetih“ prošlog veka, na mestu levog krila. Andrej je rano „ skratio“ aktivnu fudbalsku karijeru i krenuo u nemirne trenerske vode. Najpre sa mlađim selekcijama „ belih“ , zatim u zemljama arapskog sveta, gde je postigao lepe rezultate, da bi letos stigao u Borču.

“Dobro smo odradili pripremni deo. Od 8. jula, imali smo po dva treninga dnevno, kao i boravak na kampu ndelju dna, u Sportskom centru Vizelj. Ostvarili smo i dobru komunikaciju između iskusnih igrača i onih koji dolaze, i nadamo se da ćemo sa ubedljivo najmlađom ekipom u svim srpskim ligama, postići uspeh. Naravno, i mom klubu iz mladosti Radničkom, želim da bude na što boljoj poziciji. Ovde se, kao i u celoj fudbalskoj Srbiji na svakom koraku priča s poštovanjem, i nadam se da će ove godine postići lep plasman na prvoligaškoj sceni” – rekao nam je na kraju razgovora, Andrej Raičević, još jedan od brojnih fudbalera „belih“ ,koji sa trenerskom licencom UEFA, sigurno korača na našoj i međunarodnoj fudbalskoj pozornici. 

Nakon svega, mnogi ističu da nailazi neko novo vreme, kada će se u beogradskom predgrađu sa leve strane Dunava, ponovo igrati fudbal za sve sladokusce, i poštovaoce kluba sa dugodišnjom tradicijom.

Tekst: Sloba Jovanović
FOTO: iz privatnog albuma A. Raičevića.

Tagovi:



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline