Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 28.09.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Superligaški finiš! Košarkaši Pirota u izvanrednom meču savladali kvalitetnu ekipu Akademika. Trofej “Zvonko i Bane” prvi put ostaje u Pirotu

Treći Memorijalni turnir ” Zvonko i Bane”

FINALE

Hala Kej

KK Pirot- KK  Akademik Sofija 96:85 ( 21:29, 28:17, 16:22, 31:17)

Pirot: Djonlić 8 (1:1) 1 tr. Mukanović  7 (2:1) 2 tr.,  Stefanović 4, Filipović 15(4:4) 3 tr.    Stanković 3  1.tr,    Balović  6  2.tr, , D.Djordjević15  4 tr. Ignjatović, B.Djordjević  7  Ljubenković 6   1 tr. , Matović  11  (2:1)  , Stojanović   14  4 tr.

Akademik: Minkov 4 , Dimitrov 21,  Nikolov 3,  Milov 2, Mihajlov 11, Černokožev 10, A. Ivanov , N. Ivanov 1,  Grozev 19,  Lazarov  3. Trener Georgi Davidov

 Pirot               Šut za 1 poen      14:11   78,6%                                                                            

                         Šut za 2 poena     30 :17  56,7%                                                                                                   

                         Šut za 3 poena     38:17   44 %

Sudije: Ivan Ilić, Dušan Stamenković, Milan Krečković (svi Niš)

   O kakav meč! O kakav finiš!  Uživali smo kao nekda gledajući kako se Markovi momci bore za svaku loptu, kako se Sanel baca na parket, “ginu” Džoni  i  Dule, gospodare pod koševima Martin i  Borko, Ljubenković  postaje nova, stara  snaga  našeg tima,  nedovoljno oporavaljeni Balović  donosi novu snagu i mirnu ruku, Skansi igra kao u najboljim vremenima, a dva mladića postaju  dodatna energija . Mali Dika se “popeo”  na 15 koševa danas, nizao trojke kad smo drhtali, a neverovatno uporni momčić, skromni Vlada Stefanović pokazuje mladjima od sebe kako se ulazi u prvi tim i  postaje važan igrač, Stanković  sve više dokazuje da ga je vredelo čekati. Tek će igrati…

   Da  li je ovo dovoljno da razumete kakav smo finalni meč gledali. Za dobru košarku potrebna su dva tima. Akademik je danas u borbi za  Zvonkov i Banetov trofej odigrao, kako kaže njihov trener, najbolji meč u okviru priprema.  U prvom poluvremenu bilo je skoro egalGosti su dobili prvi kvartal, Pirot je odigro “kao nekada” drugu četvrtinu. Tesna razlika na poluvremenu.

  Uh, kakva je košarka vidjena u nastavku.   Gosti uzimaju treću četvrtinu za sebe, ali, kao da su tada “dali znak” Sanelovoj “družini” da udje u  borbu za svaki posed, za svaki koš, što nas je podsetilo na prošla divna vremena.

   A onda finiš. Poslednjih nekoliko minuta koristiće Marko kao dobar primer. “Gorelo” je na terenu, momci sa klupe skakali su veoma često, leteli su peškiri u vazduh. Igralo se kao da je rival prekoputa lider  naše Lige, kao da se radi o meču odakle će bodovi mnogo doneti.

Evo finiša. Pogledajte detalje.

MVP Turnira Martin Matović, KK Pirot

  Košarkaši Pirota danas su osvojili “važne bodove” ne pišu se,  ne donose plasmana tabeli. Ovi “bodovi” znače simbolično ono što će nam biti potrebno tamo od 5. oktobra.

   Oseća se, ponovo, kao nekada, ona snaga , ona ljubav sa tribina, osećaju se drhtaji sa klupe, vidi se to zajedništvo,  ta atmosfera koja se  očitava kroz meč, ali i na kraju  kada Hala grmi, ili kada se slavi u svlačionici.

  Dragi prijatelji, zbog ove radosti koja vas obuzima dok ste uz naše momke , treba stalno biti uz njih. Jer oni umeju da vrate.

   Na najbolji način na terenu, ali i ljudski , u svakom trenutku njihovog života ovde u našem gradu. Naprosto, oni postaju u svemu naši, srasli su sa ovim gradom  ljudima i to pokazuju svakog trenutka.

 To je – ONO ! 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline