AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 04.12.2018. | objavio Plusonline

0

Sreten Savov: U Pirotu se uveliko uredjuju obale pritoka Nišave. Radovi na kanalu Rogoz uskoro završeni, na Bistrici se radi !

  Tokom ove godine pratili smo realizaciju značajnog Projekta uredjenja obala pritoka Nišave. Pri kraju su radovi na uredjenju kanala Rogoz, na Kosturskoj, Rasničkoj reci. Nedavno smo sa Sretenom Savovom,  obišli radove na regulaciji Bistrice.

   Kada smo u nedelju prošetali Kejom do mosta na alternativnom putu i snimili trenutno stanje, kada su u pitanju radovi na Koridoru, videli smo da dve velike mašine rade na regulaciji Bistrice, uzvodno od uliva u Nišavu. Za svaku pohvalu. Uz to sredjuje se i tkzv. “druga linija odbrane” odnosno Kej pored Bistrice koji će, kada radovi budu završeni, izgledati lepo.

   Juče smo sa Sretenom Savovom razgovarali o radovima na obalama Bistrice, ali i o ostalim poslovima iz Projekta uredjenja pritoka Nišave. 

    Uređenje Kosturske reke je jedan od vrlo zahtevnih poslova pre svega u delu naselja kroz koje protiče. Savov kaže da mehanizacija ne može da pristupi koritu reke pa će se ljudstvo angažovati. Ali, najpre će se urediti korito od puta za Bolnicu prema Sarlahu.

   Obimni radovi predstoje i u Poljskoj Ržani i naselju Kavak, kaže Savov.

 Očekuje se da uskoro budu završeni radovi na kanalu Rogoz.

 

 

 

Tagovi: ,



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline