Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.09.2018. | objavio Plusonline

0

Sonja Ćirić: Svakodnevno učim život radeći posao koji počinjem da volim najviše na svetu!

Velika je čast i zadovoljstvo biti deo jedne tako male, a tako značajne i „glasne“ Medijske kuće i uživati poverenje njenog osnivača, vlasnika i još uvek vrlo aktivnog novinara. U vremenu kada mnogi mali gradovi, slični Pirotu, nemaju svoj lokalni radio, kada je, nekada veoma moćna i velika, medijska kuća Pirotskog okruga Radio Pirot izgubila bitku s novim vremenom i privatizacijom iz koje je ponikao i osnivač našeg Radija, mi radimo, pratimo, osluškujemo ljude i vreme, borimo se i trajemo!

Koliko je danas teško voditi svaki posao i opstati znaju oni koji to čine, ali je u medijima to, mislim, još teže. 

Ne kažem da se i mi ne suočavamo sa problemima. Još kako! Gotovo da ne prođe dan, a da poneko ne zaviri u naš način rada, da ne prokomentariše, da ne zameri, ponekad pohvali i zahvali se.  Nenad Paunović ume često da kaže: „Peku nas razne vatre!“. I to je tačno, ali ne damo se, a rezultat je evidentan.

Sećam se svog prvog dana u ovoj Redakciji. Mislila sam da je to mali broj ljudi, radio program, muzika, reklame, uključenja i to je to. Portale sam takođe čitala, navikla uglavnom na izveštaje sa fotografijama i tu i tamo poneki snimak. Kada sam, sa idejom da uradim emisiju za decu na Radiju, došla kod Nenada Paunovića kojeg nisam poznavala, a ni on mene,  videla sam da Portal može da „gura“ i mnogo ozbiljniju i komplikovaniju priču, a da Radio – najbrži medij, može da bude pravo mesto za uživanje i druženje sa građanima i što je najvažnije, da rešava probleme ljudi.

Svaki član ove Redakcije daje sve od sebe da svakoga dana Piroćance izveštava o svim važnim dešavanjima, da adekvatno odgovori potrebama svakog čoveka koji sluša Radio i čita Portal. I znam da još uvek nismo dali svoj maksimum. Briljirali smo mnogo puta, pogrešili takođe, iz tih grešaka smo ponešto naučili i nastavili dalje. Kada god smo u nekom problemu, zdušno se svi držimo zajedno i nastojimo da ga što brže i lakše prevaziđemo – kao porodica. U tome se, smatram, razlikujemo od drugih.

Meni, kao strukovnom vaspitaču specijalisti, nije bilo teško da za desetak dana postanem deo potpuno drugačije priče i radim kao novinar. Zahvaljujući ogromnom iskustvu Nenada Paunovića, koje nesebično deli sa svojim kolegama, njegovom razumevanju i blagonaklonosti brzo i lako naučiš da voliš ovaj posao i odnosiš se prema Redakciji kao prema svom domu. Različitih je generacija među nama, različitih interesovanja, ideja, potreba, ali je cilj svima isti što rezultira konstruktivnim radom svakog dana.

I ova godišnjica sa sobom nosi mnogo uspomena, više lepih. Volim da, kada god, sa svojim sagovornicima govorim o nekoj godišnjici, pitam šta je obeležilo godinu za nama. Ako sada treba ja na to pitanje da odgovorim rekla bih da je to bio rad u veoma prijatnoj atmosferi i konstantno učenje od nas samih, sagovornika, događaja…

Uživam „titulu“ najmlađeg člana Redakcije koji često zahteva od ostalih da se smeju, raduju, zapevaju i zbijaju šale jer smatram da „valja izbalansirati raspoloženje“ s obzirom da je odgovoran i veoma ozbiljan posao kojim se bavimo.

Ponosna sam i srećna što sam član Medijske kuće Ani press, što se svakog jutra budim sa idejom – šta, pored ostalog, pratiti i ispitati danas… Naučio nas je Neško kako da realizujemo svoje zamisli, kako da se postavimo u određenim situacijama i kako da odgovorimo potrebama naših sugrađana. Verujem da je pred nama još mnogo uspešnih godina koje će jačati ovu Redakciju i nas same.

Čestitam svim svojim kolegama dvanaest godina rada sa željom da trajemo čitav vek.  Da, Piroćanci, zaista tako mislim, čestitam svima vama, svima nama!

Sonja Ćirić

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline