Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.06.2019. | objavio Plusonline

0

Škola za trudnice u Centru za prevenciju – “Pozitivno i podsticajno roditeljstvo”

U okviru kampanje “Svaki trenutak je važan”, a povodom meseca juna – Međunaorodnog meseca roditeljstva” Unicef promoviše “Pozitivno i podsticajno roditeljstvo”, značaj porodice u odrastanju dece, porodične vrednosti i odgovornosti. Tim povodom Služba polivalentne patronaže Pirot organizovala je Školu za trudnice i roditeljstvo.

Tamara Veljković, glavna sestra Službe patronaže, rekla je da je cilj Škole roditeljstva da ukase na značaj roditeljstva i aktivno učešće i jednog i drugog roditelja.

Najvažnije teme su: zdrave navike ishrane i življenja – dojenje, briga o zdravlju trudnica, zdravlje i nega novorođenčeta i male dece, stimulacija rasta i razvoja dece, učenje kroz igru.

Ovom prilikom istaknuto je da su roditelji najvažnije osobe u životima male dece, a da bi razvoj bio uspešan detetu je potrebno sigurno i podsticajno okruženje koje ga razume i podržava. Ljubav, pričanje, čitanje i igra sa decom imaju veliki uticaj na to kakve će odnose dete graditi sa drugima.

Kako je Unicef istakao, najvažnije stvari su:

  1. Pravilna ishrana

  1. Učenje kroz igru

  1. Brinite o zdravlju vašeg deteta.

Ovom prilikom Tamara Veljković je najavila da će Služba patronaže, u okviru Pozitivnog i podsticajnog roditeljstva, sledeće nedelje organizovati kreativnu radionicu dece i roditelja u igraonici “Šapica”.

*Video snimci o najvažnijim stvarima u roditeljstvu preuzeti sa YouTube kanala Unicef Srbija.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline