Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.06.2019. | objavio Plusonline

0

Škola za trudnice u Centru za prevenciju – “Pozitivno i podsticajno roditeljstvo”

U okviru kampanje “Svaki trenutak je važan”, a povodom meseca juna – Međunaorodnog meseca roditeljstva” Unicef promoviše “Pozitivno i podsticajno roditeljstvo”, značaj porodice u odrastanju dece, porodične vrednosti i odgovornosti. Tim povodom Služba polivalentne patronaže Pirot organizovala je Školu za trudnice i roditeljstvo.

Tamara Veljković, glavna sestra Službe patronaže, rekla je da je cilj Škole roditeljstva da ukase na značaj roditeljstva i aktivno učešće i jednog i drugog roditelja.

Najvažnije teme su: zdrave navike ishrane i življenja – dojenje, briga o zdravlju trudnica, zdravlje i nega novorođenčeta i male dece, stimulacija rasta i razvoja dece, učenje kroz igru.

Ovom prilikom istaknuto je da su roditelji najvažnije osobe u životima male dece, a da bi razvoj bio uspešan detetu je potrebno sigurno i podsticajno okruženje koje ga razume i podržava. Ljubav, pričanje, čitanje i igra sa decom imaju veliki uticaj na to kakve će odnose dete graditi sa drugima.

Kako je Unicef istakao, najvažnije stvari su:

  1. Pravilna ishrana

  1. Učenje kroz igru

  1. Brinite o zdravlju vašeg deteta.

Ovom prilikom Tamara Veljković je najavila da će Služba patronaže, u okviru Pozitivnog i podsticajnog roditeljstva, sledeće nedelje organizovati kreativnu radionicu dece i roditelja u igraonici “Šapica”.

*Video snimci o najvažnijim stvarima u roditeljstvu preuzeti sa YouTube kanala Unicef Srbija.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline