AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 15.11.2018. | objavio Plusonline

0

Škola “Mladost” dobija medicinsku sobu za edukaciju osoba sa autizmom

U Pirotu će u četvrtak, 15. novembra, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” biti otvorena medicinska soba koja predstavlja rezultat projekta Saveza Autizam Srbija i kompanije Vip mobile.

Medicinske sobe namenjene su edukaciji osoba sa autizmom, u okviru koje im se kroz individualan rad približavaju realne situacije prilikom pregleda i intervencija, kao jednog od najvećih izvora njihove anksioznosti. Pored toga, u okviru plana aktivnosti koje će biti sprovedene, organizovaće se različite edukacije za sadašnje i buduće zdravstvene radnike, koji će volontirati u medicinskoj sobi.

Prilikom otvaranja medicinske sobe u Pirotu obratiće se: Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, Sunčica Petrović, ispred Saveza Autizam Srbija, Vesna Todorović, direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“ i  dr Mirjana Stanković Đorđević, profesor na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača.

Otvaranje je zakazano za 13 časova na adresi Koste Abraševića 40 (Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“)

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline